Η ομάδα του Hashtagnews θα σας παρουσιάσει κάποιες αλήθειες και κάποιους μύθους γύρω από το συνηθέστερο πρόβλημα των laptops  που είναι συνήθως το πρόβλημα στην κάρτα γραφικών του υπολογιστή μας .

Καταρχάς να τονίσουμε ότι το πρόβλημα αυτό έχει αυξηθεί τα τελευταία 5 -6 χρόνια και όσο η τεχνολογία στα laptop εξελίσσεται βλέπουμε ότι όλο ένα και πληθαίνει το συγκεκριμένο πρόβλημα στους χρήστες .

Από την προσωπική μου εμπειρία επάνω σε αυτό το πρόβλημα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί να είναι ένα τρικ των εταιριών για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους είτε με νέα laptops είτε με ανταλλακτικά .

Εάν ψάξετε στο διαδίκτυο θα βρείτε χιλιάδες tutorial για το πως θα την επισκευάσετε μόνοι σας η για κάποιο μηχάνημα που θα σας βοηθήσει να το κάνετε.

Όπως καταλαβαίνετε και μόνοι σας μια νέα αγορά άνοιξε με πολύ τρελά κέρδη .

Το πρόβλημα στην κάρτα γραφικών εμφανίζετε όταν η κάρτα μας σημειώνει για πολύ  μεγάλο χρονικό διάστημα πολύ υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να αποκολλάτε σιγά σιγά από την μητρική μας πλακέτα .

Έχει παρατηρηθεί ότι δεν το παθαίνουν χρήστες που παίζουν υπερβολικά games άλλα και χρήστες του διαδικτύου που άπλα βλέπουν βίντεο, σερφάρουν κτλπ , οπότε γυρνάμε σε αυτό που σας είπα πιο πάνω ότι μιλάμε για κάποιο κακόγουστο αστειάκι των εταιριών .

Τρόποι Πρόληψης

1Με την αγορά του Laptop μας αγοράζουμε μια βάση για την ψυξή του υπολογιστή μας. Είναι σημαντικό η βάση μας να προσαρμόζει σωστά στο δικό μας μηχάνημα και να προσέξουμε τα ανεμιστηράκια της βάσης να είναι κοντά με το ανεμιστηράκι του υπολογιστή μας για να πετύχουμε καλύτερη ψύξη . Θα σας συνιστούσα να μην πηγαίνετε σε φτηνές λύσεις από βάσεις διότι και θα πληρώσετε και δεν θα κάνετε την δουλειά που πρέπει για το λαπτοπ σας .

 

2ΔΕΝ βάζουμε ΠΟΤΕ το λαπτοπ μας πάνω σε κουβέρτες , σεντόνια , σκονισμένα μέρη γενικά πουθενά όπου εμποδίζετε το λαπτοπ να πέρνει αέρα .

 

 

3Πηγαίνουμε τον υπολογιστή μας τουλάχιστον μια φορά το τρίμηνο σε ένα κατάστημα πληροφορικής το οποίο διαθέτει πιεστικό με αέρα για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε την σκόνη από τα επίφοβα σημεία του υπολογιστή μας. Η σκόνη είναι θάνατος για την ψύξη του υπολογιστή καθώς οι μητρικές και τα ανεμιστηράκια έχουν την τάση να τραβάνε σκόνη από μόνα τους χάρη στον στατικό ηλεκτρισμό . .

 

4Όταν δεν χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας είναι κάλο να κάνουμε τερματισμό λειτουργίας.

 

 

5Μια φορά τον χρόνο να πηγαίνετε τον υπολογιστή σας σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα να σας ανανεώνει την θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή σας και να σας καθαρίζει τα ανεμιστηράκια σας από τυχόν σκόνες και σκουπίδια .

Αυτά λοιπόν είναι τα 5 πιο βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε όσο το δυνατόν καλύτερα το καινούργιο σας λαπτοπ.

Σε επόμενο άρθρο θα σας αναφέρουμε τρόπους επισκευής στην κάρτα γραφικών ώστε να είστε ενημερωμένοι για το τι σας περιμένει . . .


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here