Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε μέτρο για την εκκίνηση της διαδικασίας κατάργησης του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης του Μπαράκ Ομπάμα, Obamacare.

Το μέτρο εγκρίθηκε με 51 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά και κατατίθεται πλέον προς συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου αναμένεται να διεξαχθεί ψηφοφορία εντός της εβδομάδας.

 

Η κατάργηση του Obamacare αποτελεί προτεραιότητα για την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά και για τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και σε τοποθέτησή τους αρκετοί Ρεπουμπλικανοί έχουν δηλώσει ότι ενδεχομένως να χρειαστούν μήνες για την κατάργηση της διαδικασίας και την αντικατάσταση του προγράμματος βρίσκονται υπό την πίεση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τούς ζήτησε να ενεργήσουν γρήγορα.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει σαν στόχο να αντικαταστήσει το πρόγραμμα δίνοντας περισσότερες αρμοδιότητες στις πολιτείες και όχι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Κάποιοι παρόλα αυτά στους κόλπους του κόμματος εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη στρατηγική που ακολουθεί η παράταξη καθώς εκτιμούν ότι της κατάργησης θα πρέπει να προηγηθεί ένας νέος νόμος.


Πηγή / Copyright: kathimerini.gr
Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here