Madeleines: η γαλλική αφράτη πορτοκαλένια λιχουδιά

Τα madeleines είναι μια χαρακτηριστική γαλλική συνταγή, ιδανικά για να τα σερβίρετε ως snack, μαζί με τον καφέ ή το τσάι σας ακόμα και ως πρωινό στους αγαπημένους σας. Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές τους, εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε μια πορτοκαλένια βουτυράτη και αφράτη εκδοχή που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής μας για madeleines και φτιάξτε τα σήμερα κιόλας. Πειραματιστείτε και με άλλες εκδοχές τους όπως με ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα και βρείτε τη δική σας αγαπημένη!

Υλικά για 6 άτομα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 ¼ φλιτζάνια μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 8 αβγά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • φόρμες για μάφιν
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη επιπλέον για το βουτύρωμα κάθε φόρμας
Εκτέλεση

Αρχικά, κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ για να αποφύγετε τα γρομπαλάκια. Συμπληρώστε το baking powder και τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και αφού αφρατέψει το μείγμα, χαμηλώστε την ταχύτητα και συμπληρώστε σιγά, σιγά το αλεύρι και τη μαργαρίνη.

Συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ σε πιο δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ακόμη. Βάλτε για μερικά δευτερόλεπτα λίγο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να μαλακώσει και αλείψτε τα φορμάκια.

Αλευρώστε κάθε φορμάκι και τινάξτε το εξτρά αλεύρι. Γεμίστε τις φόρμες με τη ζύμη και ψήστε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC. Αν δεν έχετε φόρμες madeleine και βάλετε τη ζύμη σε μάφιν, ίσως χρειαστούν 5 λεπτά ακόμη.

Αφήστε να κρυώσουν λίγο εκτός του φούρνου και ξεφορμάρετε. Καλή επιτυχία!

 


Πηγή / Copyright: bbc.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here