Blondies με ταχίνι: τα..ξανθά brownies με την καραμελένια γεύση!

Αν τα brownies είναι το γλύκισμα που αρέσει σε εσένα και τα παιδιά σου, σήμερα σας παρουσιάζουμε μια εναλλακτική συνταγή, αυτά με το ταχίνι! Τα blondies μας θα σας ξετρελάνουν με την γεύση τους, την καραμελένια υφή τους και με αυτό τον τρόπο θα εντάξετε το ταχίνι στη διατροφή σας αν δεν το έχετε κάνει ακόμα ή δεν είσαστε μεγάλοι funs του!

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής μας για brownies με ταχίνι και φτιάξτε τα και προσφέρετε τα στους αγαπημένους σας σήμερα κιόλας!

Υλικά για 6 άτομα
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 4 κουταλιές σούπας μέλι
  • 6 κουταλιές σούπας ταχίνι
  • 1 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 1 αβγό
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση

Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Από την ώρα που θα λιώσει, το αφήνετε άλλα λίγα λεπτά (περίπου 6’) μέχρι να σκουρύνει στο χρώμα και να δείτε μικρές μαύρες κουκκίδες να σχηματίζονται στον πάτο του σκεύους.

Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160C στον αέρα και στρώνετε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, ώστε να εξέχουν οι άκρες.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με σύρμα τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, το ταχίνι, τη βανίλια, το αλάτι και το αβγό. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτετε το βούτυρο στο μείγμα.

Τέλος, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι. Απλώνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε για 20-25 λεπτά. Όσο πιο πολύ ψηθεί τόσο θα μοιάζει με μαλακό μπισκότο το αποτέλεσμα.

Αν ψηθεί λιγότερο θα είναι πιο μαστιχωτό το εσωτερικό. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει στο ταψί και το κόβετε σε 12 κομμάτια. Καλή επιτυχία!

 


Πηγή / Copyright: themediterraneandish.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here