69χρονος με ακρωτηριασμένα πόδια σκαρφάλωσε στο Έβερεστ!

Ο 69χρονος Xia Boyu από την Κίνα είναι ο πρώτος ορειβάτης που σκαρφάλωσε το Έβερεστ, από την πλευρά του Νεπάλ, με ακρωτηριασμένα και τα δύο του πόδια, ολοκληρώνοντας την αποστολή του το πρωί της Δευτέρας.

Μέχρι σήμερα, ο μόνος άνθρωπος χωρίς πόδια που είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Έβερεστ είναι ο Mark Inglis από τη Νέα Ζηλανδία, που ανέβηκε στην κορυφή από την πλευρά του Θιβέτ το 2006. O Xia Boyu είναι ο πρώτος άνθρωπος με ακρωτηριασμένα και τα δύο του πόδια, που σκαρφαλώνει στην κορυφή του όρους από την νότια πλευρά του, όπως αναφέρουν και οι υπεύθυνοι του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας.

Ο Κινέζος ορειβάτης έλαβε την άδεια ανάβασης από την κυβέρνηση του Νεπάλ αφού το ανώτατο δικαστήριο της χώρας τον Μάρτιο επέτρεψε σε άτομα με ακρωτηριασμένα τα κάτω άκρα τους και προβλήματα όρασης να σκαρφαλώνουν σε υψόμετρο άνω των 6.500 μέτρων. Ο Xia κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή με τη βοήθεια τεχνητών μελών και ενός επιτελείου που τον ακολουθούσαν.

Πριν από την αναχώρησή του, ο 69χρονος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι πρόκειται για την πέμπτη προσπάθειά του να κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου στο Έβερεστ.

Ο Xia έχασε και τα δύο πόδια του το 1975 κατά την πρώτη απόπειρά του να φθάσει στην κορυφή, όταν οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε διπλό ακρωτηριασμό λόγω κρυοπαγήματος. Είχε επιχειρήσει να φθάσει στην κορυφή το 2014, το 2015 και το 2016 αλλά δεν κατάφερε λόγω μιας χιονοστιβάδας, ενός σεισμού και κακών καιρικών συνθηκών αντίστοιχα.

«Το να σκαρφαλώσω στο Έβερεστ είναι το όνειρο της ζωής μου.Επίσης για εμένα αντιπροσωπεύει ένα στοίχημα με τον ίδιο μου τον εαυτό, ένα στοίχημα που έχω βάλει πολλά χρόνια τώρα με την μοίρα.»

Πηγή / Copyright: dailymail.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here