6χρονη που ακρωτηριάστηκε λόγω μηνιγγίτιδας,παραδίδει μαθήματα ζωής..

Ένα 6χρονο σήμερα κοριτσάκι,η Αδαμαντία, η οποία νόσησε από μηνιγγίτιδα, έχασε το πόδι της και σήμερα, μετά τον «Γολγοθά» της έρχεται να χαρίσει απλόχερα μαθήματα ζωής!

Ήταν τον Οκτώβριο του 2016, όταν το 5χρονο τότε κορίτσι εμφάνισε υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο και συνεχείς εμετούς ενώ μέσα σε 12 ώρες το σώμα του γέμισε εξανθήματα. εταφέρθηκε άμεσα σε ιδιωτική κλινική και από εκεί στο Αγλαΐα Κυριακού, όπου οι γιατροί διέγνωσαν μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Η μηνιγγίτιδα εξελίχθηκε ραγδαία και η Αδαμαντία νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για μια εβδομάδα παλεύοντας για την ίδια του τη ζωή.Παρόλο που κατάφερε να νικήσει τη μηνιγγίτιδα, η ασθένεια είχε ήδη προκαλέσει σηψαιμία στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων, με αποτέλεσμα οι ιατροί να προχωρήσουν σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Έπειτα από 7 μήνες συνεχούς μάχης και παρατεταμένης νοσηλείας στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κρίθηκε απαραίτητος ο ακρωτηριασμός του ποδιού του 6χρονου κοριτσιού από το γόνατο και κάτω και η χρήση πρόσθετου μέλους.

Σήμερα, έπειτα από αυτή την περιπέτεια και την προσπάθεια τόσο του ίδιου του παιδιού, των ιατρών, όσο και της οικογένειας, το κοριτσάκι είναι υγιές και συνεχίζει κανονικά τη ζωή του, αποτελώντας παράδειγμα ψυχικού σθένους και αποφασιστικότητας αφού κατάφερε να νικήσει μια τόσο σοβαρή ασθένεια που μπορεί να είχε προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο της.

Το συγκεκριμένο περιστατικό και η πορεία της υγείας του παιδιού, καταδεικνύουν την μεγάλη σημασία της σωστής ενημέρωσης των γονέων για τα συμπτώματα της νόσου και της έγκαιρης πρόληψης της..

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χώρα μας περίπου 1 στα 10 άτομα που προσβάλλονται από μηνιγγίτιδα καταλήγει, παρά τη θεραπεία, και έως 1 στα 5 άτομα που επιβιώνει εμφανίζει μόνιμες αναπηρίες, όπως είναι η εγκεφαλική βλάβη, η απώλεια της ακοής ή οι μαθησιακές δυσκολίες.

Τα βρέφη και οι έφηβοι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο λοίμωξης, ενώ τα κυριότερα συμπτώματα της είναι ο υψηλός πυρετός, έντονος πονοκέφαλος, εμετός, υπνηλία, ευαισθησία στο φως, εξανθήματα ακόμα και επιληπτικά επεισόδια.


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here