5 λόγοι για τους οποίους καταστρέφεται η ιδέα του γάμου!

Η ιδέα και η έννοια του γάμου καταστρέφεται πάρα πολλές φορές από διάφορους παράγοντες.

Όταν είσαι νέος και ελεύθερος, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για διακοπές και χαλάρωση. Όταν μεγαλώνεις όμως και οι στόχοι σου αλλάζουν, το καλοκαίρι σημαίνει ένα μόνο πράγμα: γάμος! Είτε ταξιδεύεις για να παρευρεθείς σε γάμο φίλου ή συγγενή, είτε βοηθάς στην διοργάνωση γάμου πρέπει να βάλεις το καλό σου χαμόγελο και να ευχηθείς τα καλύτερα στο νέο ζευγάρι!

Αλλά τι συμβαίνει όταν έχεις βαρεθεί όλη αυτή την κατάσταση; Μην νομίζετε ότι είμαι μια κακόψυχη πολέμια του γάμου, αντιθέτως είμαι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια και μάλιστα πολύ ευτυχισμένη! Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που δεν ασπάζονται την ιδέα του γάμου και εδώ είναι οι λόγοι:

  1. Είναι κατεστημένη ιδέα από την κοινωνία. Ας υποθέσουμε ότι είσαι μαθητής και δεν τα πηγαίνεις καλά σε ένα μάθημα. Όλοι οι δικοί σου προσπαθούν να σε βοηθήσουν και να σε πείσουν να προσπαθήσεις περισσότερο. Κάνε την αντιστοίχηση μαθήματος και γάμου και θα δεις ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα!
  2. Δεν διορθώνει τα νομικά ζητήματα με άλλου είδους σχέσεων. Υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικού προσανατολισμού ( π.χ gay) οι οποίοι δεν είχαν την πολυτέλεια του να ενωθούν στα μάτια του νόμου γιατί υπήρχαν πολλοί πολέμιοι πράγμα το οποίο δεν έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
  3. Η βιομηχανία στο χώρο του γάμου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στις ΗΠΑ έγιναν 13.000 γάμοι και κάθε ένας από αυτούς είχε ένα κόστος περίπου στα 35.000 δολάρια! Και σε πολλούς γάμους, οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν οικονομικά αλλά όχι σε όλους οπότε η γενική έννοια του γάμου αλλοιώνεται σταδιακά λόγω κόστους!
  4. Η ηλικία που παντρευόμαστε έχει αλλάξει.  Ο μέσος όρος ηλικίας για τις γυναίκες ήταν τα 26 χρόνια και για τους άντρες τα 29. Αυτό έχει αλλάξει με πάνω από το 81% αυτής της ηλικίας να παραμένει ανύπαντρο. Σε πρόσφατη έρευνα τα αποτελέσματα από τους ερωτηθέντες έδειξαν ότι αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα του γάμου το 1/3 των ανύπαντρων θα παραμένει έτσι!
  5. Ο γάμος δεν είναι ο μόνος σωστός δρόμος. Χάρη στην Marilyn Monroe, όλοι ξέρουμε για τα εφτά κρίσιμα πρώτα χρόνια του γάμου. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο! Σε άλλους η ” φαγούρα” εμφανίζεται νωρίτερα και σε άλλους πολύ αργότερα! Οι έρευνες έδειξαν ότι η τετραετία είναι τελικά το κρίσιμο σημείο στο οποίο θα αναρωτηθεί κανείς: “να μείνω μονογαμικός ή να φύγω τρέχοντας για άλλη “φωλίτσα”;;;

Γιατί όπως λέει και η φίλη μου η Kathy , η οποία έγραψε ένα φοβερό βιβλίο, το FUNERALS TO DIE FOR : ” κανένας δεν πρέπει να είναι αναγκασμένος να μυρίζει τις οσμές του άλλου για πάντα!”

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here