4 τύποι πεθεράς που κυκλοφορούν εκεί έξω..!

Όταν σκέφτεστε την λέξη πεθερά ποια είναι τα πρώτα πράγματα που σας έρχονται στο μυαλό; Νύφη, γαμπρός, καυγάδες και αρκετή ίντριγκα! Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι τύποι πεθεράς που υπάρχουν; Αυτούς πάμε να δούμε και να αναλύσουμε παρακάτω!

Εκείνη που… μιλάει πολύ!

Δεν είναι κακιά, δεν της αρέσει να ανακατεύεται απλώς και μόνο για ν’ ανακατευτεί ούτε θέλει να σας κάνει βούκινο στο σόι της. Απλώς έχει τη συνήθεια να σας «κουτσομπολεύει»! Μπορεί για παράδειγμα να ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη σας σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς πριν την ανακοινώσετε εσείς (και παρά τις σαφείς οδηγίες να μην πει κουβέντα)!

Καταλαβαίνουμε απόλυτα τη δυσαρέσκειά σας- κανένας δεν θα ήθελε να μαθαίνουν τα προσωπικά του τρίτοι και χωρίς συγκατάθεσή του. Ωστόσο, μην το παίρνετε τοις μετρητοίς- το πιθανότερο είναι ότι το κάνει με όλους, απλώς κι εσάς σας πήρε η μπάλα λόγω της στενής συγγενικής σχέσης. Η συμβουλή μας:  προσπαθήστε να είστε φειδωλοί σε αυτά που της λέτε και μην το παίρνετε προσωπικά.

Η πεθερά που ανακατεύεται…

… πάντα και παντού! Πρώτον, νομίζει ότι πρέπει να έχει λόγο και γνώμη για το οτιδήποτε- από το φαγητό που θα φτιάξετε στο κυριακάτικο τραπέζι μέχρι το πώς θα διαπαιδαγωγήσετε τα παιδιά σας. Δεύτερον, όχι μόνο δεν το ‘χει σε τίποτα να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στο ζευγάρι για τους δικούς της ανεξήγητους λόγους, αλλά το έχει βάλει σκοπό και το χαίρεται. Την ώρα που θα της ζητήσουν τον λόγο, μάλιστα, εννοείται ότι θα βγάλει την ουρά της απ’ έξω και θα ψελλίσει «εγώ; Τι έκανα;».

Η πεθερά που θα θέλαμε όλες να έχουμε

Μας αρέσει να λέμε και τα καλά γι’ αυτό θέλουμε να αφιερώσουμε μια παράγραφο στην τέλεια πεθερά. Είναι η πεθερά που δεν θα ανακατευτεί ποτέ στα προσωπικά του ζευγαριού, θα σας βοηθήσει όποτε της το ζητήσετε, θα είναι πάντοτε διακριτική και θα έχει πάντα ανοιχτό το σπίτι της για εσάς και τα εγγόνια της. Καταλαβαίνει ότι το παιδί της έχε κάνει πλέον τη δική του οικογένεια, δεν πλάθει σενάρια ότι θέλετε να την απομονώσετε και χαίρεται με τη χαρά σας.

Η δεύτερη μάνα σου

Αν «πέσεις» σε τέτοια πεθερά, είσαι πολύ τυχερή. Εκτός του ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά της τέλειας πεθεράς που περιγράψαμε πάνω, είναι εκείνη η γυναίκα που βλέπεις σαν δεύτερη μάνα σου. Είναι η γυναίκα που θα σε δεχτεί από την πρώτη στιγμή σαν κόρη της, που θα σου δώσει την πιο ζεστή αγκαλιά και που δεν θα σε ξεχωρίσει ποτέ από παιδί της. Έχετε τόσο στενή σχέση που θα της εκμυστηρευτείτε ό,τι σας προβληματίζει και θ’ ακούσετε τη συμβουλή της. Είναι η γυναίκα που θα σας κάνει να σκεφτείτε «μακάρι να γίνω κι εγώ τόσο καλή πεθερά για τη νύφη μου».


Πηγή / Copyright: onecountry.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here