Χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και πιπεριές.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων έφτασαν και ήρθε η ώρα να οργανώσετε το μενού που θα σερβίρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά.

Γαλοπούλα, κοτόπουλο, κατσικάκι, αρνάκι, χοιρινό, οι επιλογές τόσες πολλές και οι συνταγές δίνουν και παίρνουν προκειμένου να ικανοποιήσετε όλα τα γούστα των καλεσμένων σας.

Παρακάτω σας προτείνουμε μια πολύ γευστική και συγχρόνως εύκολη συνταγή για όποιο γεύμα επιλέξετε εσείς! Πρόκειται για χοιρινό ρολό γεμιστό με δαμάσκηνα και πιπεριές.

Πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της:

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμός)
  • 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γραμμάρια δαμάσκηνα
  • 4 πιπεριές μια από κάθε χρώμα
  • 50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας για να καθαρίσει. Στη συνέχεια με ένα κοφτερό και μακρύ μαχαίρι, το ανοίγουμε προσεχτικά στη μέση, ξεκινώντας από το στενό μέρος. Προσέχουμε όσο μπορούμε να μην το σκίσουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βάζουμε στο multi τα δαμάσκηνα, τα φιστίκια, τη μισή ποσότητα από το κρασί και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Γεμίζουμε το χοιρινό με το μείγμα και το κεφαλοτύρι και απλώνουμε τις πιπεριές εναλλάξ σε ροδέλες ή μπαστουνάκια.

Όταν τελειώσουμε παίρνουμε ένα ξύλο για σουβλάκι και το κλείνουμε στο άνοιγμα με ζιγκ ζαγκ. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.

Προσθέτουμε το λάδι και λίγο νερό απλά για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 60 λεπτά. Μετά την μια ώρα το βγάζουμε από τον φούρνο το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να ψηθεί άλλη 1 ώρα. Προσέχουμε να μη στεγνώσει και να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του.

Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here