Φυσικοί τρόποι να καθαρίσετε τα χαλιά σας

Μπορεί τα χαλιά να προσφέρουν ζεστασιά και στιλ μέσα σε έναν χώρο, αλλά δεν παύουν να είναι εστία μικροβίων, σκόνης και ακάρεων. Γιαυτό και ο καθαρισμός τους θα πρέπει να γίνεται τακτικά και σωστά.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε φυσικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα χαλιά σας με το ίδιο ίσως και σε μερικές περιπτώσεις και με καλύτερο τρόπο από τον καθαρισμό που προσφέρουν τα χημικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Φυσικά, φροντίστε πρώτα να εφαρμόσετε σε μια γωνία του χαλιού το προϊόν που θα δοκιμάσετε για πρώτη φορά έτσι ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν πρόκειται να χαλάσει το χαλί σας.Πάμε να δούμε αυτούς τους φυσικούς τρόπους.

Αλάτι και σόδα

Για τους επίμονους λεκέδες, φτιάξτε ένα μείγμα που θα αποτελείται από ίσα μέρη σόδας και αλατιού και απλώστε το στα σημεία που θέλετε να καθαρίσουν. Αφού το αφήσετε να δράσει για 4-5 ώρες, σκουπίστε πολύ καλά με την ηλεκτρική σκούπα.

Ξίδι και νερό

Αναμίξτε ¼ κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι με περίπου 900 γραμμάρια νερό και βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. Ψεκάστε στα επίμαχα σημεία και έπειτα στεγνώστε το χρησιμοποιώντας ένα απορροφητικό πανάκι.

Παγάκια

πάνω στο καλό σας χαλί έχει κολλήσει τσίχλα, η λύση είναι μία: να τοποθετήσετε πάνω της παγάκια έτσι ώστε να παγώσει. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη προσεκτικά με ένα κουταλάκι.

Καλαμποκάλευρο

Για λεκέδες που εισχωρούν βαθιά στο ύφασμα, όπως το μελάνι, φτιάξτε μία πάστα από γάλα και καλαμποκάλευρο. Αφήστε την πάνω στον λεκέ για αρκετές ώρες, μέχρι να απορροφηθεί και στη συνέχεια αφαιρέστε τα υπολείμματα που έχουν μείνει. Μετά, απλώς σκουπίστε και ξενοιάστε.

Ακόμα και το σκέτο καλαμποκάλευρο, όμως, μπορεί να εξαφανίσει τους πιο ήπιους λεκέδες. Η… συνταγή είναι η ίδια: πασπαλίζετε μ’ αυτό το χαλί, το αφήνετε για αρκετές ώρες και τέλος σκουπίζετε.


Πηγή / Copyright: wikihow.life
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here