Τουρκάλα δασκάλα και μητέρα φυλακίστηκε μαζί με το μωρό της για τηλεοπτικές της δηλώσεις!

Η Ayşe Çelik είναι η δασκάλα από την Τουρκία η οποία φυλακίστηκε πριν από λίγες ημέρες από τις αρχές της χώρας της μαζί με την έξι μηνών κορούλα της για τις δηλώσεις που είχε κάνει η νεαρή δασκάλα παλαιότερα στην τηλεόραση!

Η δασκάλα από το Diyarbakır είχε μιλήσει τηλεφωνικά σε τηλεοπτικό σταθμό, τον Ιανουάριο του 2016, για την κατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία, τις διώξεις των Κούρδων και τους θανάτους πολιτών. Μεταξύ άλλων η Ayşe είχε πει για τις συγκρούσεις που μαίνονταν στην περιοχή της:

“Ξέρετε τι γίνεται στη νοτιοανατολική Τουρκία; Αγέννητα παιδιά, μητέρες, άνθρωποι σκοτώνονται εδώ… τα πράγματα που συμβαίνουν εδώ δεν προβάλλονται στην τηλεόραση. Μην σωπαίνετε… δείτε, ακούστε και βοηθήστε μας. Είναι κρίμα, μην αφήνετε αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα παιδιά να πεθαίνουν, μην αφήνετε πια τις μητέρες να κλαίνε.”

Η Ayşe καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης τον Απρίλιο του 2017, όμως η εκτέλεση της ποινής της καθυστέρησε επειδή βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης.

Τώρα πλέον εκτίει την ποινή της, έχοντας μαζί στο κελί την έξι μηνών κόρη της. Η Ayşe άσκησε έφεση κατά της απόφασης του τουρκικού δικαστηρίου, όμως για την ώρα δεν έχει βγει απόφαση.

Λίγες ημέρες πριν από τη φυλάκισή της ξεκίνησε συλλογή υπογραφών στην πλατφόρμα change.org, με τίτλο «Teacher Ayşe and her baby Deran are in prison – But the Constitutional Court can still stop it», από το IFEX, ένα παγκόσμιο δίκτυο για την ελεύθερη έκφραση. Στόχος η συλλογή 100.000 υπογραφών.


Πηγή / Copyright: jinnews.com.tr
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here