Τι θα φάμε σήμερα; Τα ζώδια και οι… γαστρονομικές τους προτιμήσεις!

Τι θα φάμε σήμερα;” Ένα καθημερινό ερώτημα, συχνά και βασανιστικό για μια νοικοκυρά, καθώς στον καθένα αρέσει άλλο φαγητό!Όμως, ακόμη και σε αυτό το καθημερινό ζήτημα, η αστρολογία μπορεί να βοηθήσει δίνοντας συμβουλές για τις βασικές προτιμήσεις φαγητού για το κάθε ζώδιο!

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί, σπάνια ανησυχούν για την ποσότητα του φαγητού.Επειδή αισθάνονται απέχθεια προς τους οδοντογιατρούς, αποφεύγουν τα πολλά γλυκά. Επειδή τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί ν’ αρρωστήσουν, αποφεύγουν το ψωμί και τις λιπαρές ουσίες, που μπορεί να τους αυξήσουν τη χοληστερίνη.

Οι Κριοί αρέσκονται στο αλκοόλ. Αν όμως αγαπάτε το σύντροφό σας, καλά θα κάνετε ν’ αποφεύγετε, τουλάχιστον στο τραπέζι, την ύπαρξη του αλκοόλ, ακόμα κι όταν εκφράζει παράπονα!

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος θεωρείται το πιο καλοφαγάδικο ζώδιο. Είναι μοναδικό στο να ξεχωρίζει το καλομαγειρεμένο φαγητό, αφού και από τη γεύση του ακόμα, μπορεί να διακρίνει τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο μαγείρεμα. Οι περισσότεροι Ταύροι έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στις μοσχαρίσιες μπριζόλες, αλλά δεν αρνούνται και όλα τα υπόλοιπα!

Έτσι,σήμα κατατεθέν στους Ταύρους είναι η απόκτηση της σχετικής κοιλίτσας. Πάντως, καλό θα ήταν να παροτρύνετε τον Ταύρο να ασχοληθεί λίγο με τη γυμναστική, διότι από τη μέση ηλικία και μετά, θα ‘ναι ευάλωτος στα καρδιαγγειακά και τις αρθρίτιδες, αν δεν περιορίσει το πολύ αλάτι στα γεύματα του.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ένα συχνό ερώτημα προς τους Διδύμους, είναι πώς καταφέρνουν να έχουν μια κομψή σιλουέτα. Η απάντηση είναι πολλή απλή. Ψάξτε να βρείτε, όχι την ποσότητα που καταναλώνουν στα γεύματα τους, αλλά την ενέργεια που ξοδεύουν!

Στην εμφάνιση των γευμάτων τους διακρίνεται, σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκονται, μια νεανικότητα. Πάντως, τα γεύματα τους πρέπει να είναι βιταμινούχα κι όχι πικάντικα. Ο Δίδυμος είναι ένα νευρικό άτομο, που εξαντλείται εύκολα οργανικά, με αποτέλεσμα να υποφέρει από ημικρανίες και, σε πιο προχωρημένη ηλικία, από αρθρίτιδες και ψυχοσωματικές ασθένειες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μία από τις απολαύσεις του Καρκίνου, είναι το φαγητό. Γι’ αυτό έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στο να είναι πάντα γεμάτα τα ντουλάπια με τρόφιμα. Αν τύχει να μη βρει μαγειρεμένο φαγητό, η λύση βρίσκεται αμέσως στην ταβέρνα.

Βρίσκονται αρκετές ώρες στην κουζίνα, φτιάχνοντας διάφορες λιχουδιές, για να τις απολαύσουν. Πάντως, επειδή τα γαλακτοκομικά θυμίζουν τη μητρική στοργή και τα χαρούμενα χρόνια της παιδικής ηλικίας, δοκιμάστε στα φαγητά των Καρκίνων να υπάρχουν κρέμες. Ενδέχεται να βρίσκουν έτσι πιο εύγευστα τα φαγητά τους.

ΛΕΩΝ
Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ειδικές γνώσεις αστρολογίας, για να περιγράψει τις γαστρονομικές ορέξεις των Λεόντων. Όπως είναι πληθωρικοί στη συμπεριφορά και στα ενδιαφέροντα τους, κάπως έτσι απολαμβάνουν και τα γεύματα τους.

Κατά βάθος, ο Λέων και των δύο φύλων είναι ένας… κοιλιόδουλος, αλλά αρκετά εκλεκτικός. Δηλαδή, θα προτιμήσει το κόντρα φιλέτο από το μπιφτέκι ή τις τάρτες τις γεμάτες με κρέμα σαντιγί και φρούτα, από ένα συνηθισμένο κέικ. Αν βέβαια, τα γεύματα του συνοδεύονται και από ένα φίνο ροζέ κρασί, μπορεί να τρώει κατά κόρον.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το πόσο μπορεί να ενδιαφέρει έναν Παρθένο η σιλουέτα και η υγεία του, είναι κοινό μυστικό. Και αν μάλιστα, ληφθεί υπόψη και η μιζέρια του σε σχέση με την κατασκευή των εδεσμάτων, τότε αυτός που αναλαμβάνει να «ταΐσει» Παρθένο, πρέπει να’ χει γερά νεύρα.

Στην διατροφή των Παρθένων, πρέπει ν’ ακολουθηθούν πιστά οι παρακάτω υποδείξεις: Ν’ αποφεύγονται σε κάθε περίπτωση τα λιπαρά μενού και τα πικάντικα φαγητά. Φαγητό, για το οποίο έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους, πρέπει να αφαιρείται από τον κατάλογο διαπαντός. Το φαγητό πρέπει να σερβίρεται κάθε μέρα την ίδια πάντα ώρα, ακόμα και η παρέκκλιση κάποιων «λεπτών» είναι ικανή να τους χαλάσει τη διάθεση.

ΖΥΓΟΣ

Αν δείτε κάποιο φίλο που τρώει μέχρι που να μη μπορεί να σηκωθεί από το τραπέζι, ρωτήστε τον μήπως είναι Ζυγός.
Όταν όμως είναι ο σύντροφος της ζωής σας Ζυγός, τότε τα πράγματα αλλάζουν, διότι πρόκειται για τον «στυλοβάτη» του σπιτιού και το υπερβολικό φαγητό σημαίνει πρόβλημα στην υγεία. Αντί, λοιπόν, να τρώει στα γεύματα του μέχρι σκασμού, κανονίστε να έχει ένα φυσιολογικό πρόγευμα.

Το μεσημέρι, το φαγητό του ας είναι πικάντικο, αλλά λίγο σε ποσότητα. Το βραδινό του αποφύγετε να είναι πικάντικο, διότι όταν αρχίσει να πίνει, ξεχνάει να σταματήσει, όχι για τίποτε άλλο, αλλά τουλάχιστον για να μην έχετε την γκρίνια του για το μέγεθος της κοιλιάς του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός μπορεί να έχει βγάλει τη φήμη του πολυφαγά, όμως είναι τόσο πολυάσχολος, που το φαγητό το χρειάζεται όπως μια μηχανή ντίζελ το λάδι της.

Γι’ αυτό μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν ενδιαφέρεται και τόσο για το περιεχόμενο του πιάτου του, αρκεί να είναι νόστιμο και ζεστό. Αν μάλιστα έχει χρόνο, μπορεί να δείξει προθυμία να μοιραστεί και αυτός κάποια πράγματα στην κουζίνα.

Ωστόσο, εσείς καλά θα κάνετε να ελέγχετε τη διατροφή του και ειδικά το αλκοόλ που ενδέχεται να καταναλώνει, διότι ο άντρας Σκορπιός συχνά υποφέρει από υψηλή πίεση, υπεύθυνη και γι’ άλλες οργανικές ανωμαλίες.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Στο ερώτημα πόσο τρώει ένας Τοξότης, η απάντηση βρίσκεται στη σωματική του διάπλαση. Κατά βάση, είναι λαίμαργος . Δε λέει σχεδόν ποτέ όχι ούτε στο αλκοόλ, ούτε στα γλυκίσματα.

Ο Τοξότης θα έχει μεγάλο πρόβλημα, αν και η σύντροφος της ζωής του είναι γεννημένη στο ίδιο ζώδιο. Διότι όπως αυτός, έτσι κι εκείνη θα έλκεται πολύ περισσότερο από τα εξωσπιτικά ενδιαφέροντα, παρά από την κουζίνα. Παρά ταύτα, δεν υπάρχει πρόβλημα, οι Τοξότες και των δύο φύλων με άνεση τρώνε και τα πακεταρισμένα φαγητά ή ακόμα και για τρεις συνεχόμενες ημέρες το ίδιο φαγητό.Όμως, επειδή υπάρχει η προδιάθεση για αύξηση του βάρους των Τοξοτών, από τη μέση ηλικία και μετά, είναι απαραίτητο να ελέγχεται η διατροφή τους, κυρίως να μην υπάρχουν πολλές θερμίδες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Καλώς ή κακώς, ο Αιγόκερως δε μοιάζει με την «κατσίκα», το σύμβολο του ζωδίου του. Αυτή μπορεί να τρώει όσο επιθυμεί, χωρίς να της δημιουργούνται στομαχικές διαταραχές. Ο Αιγόκερως όμως, έχει την ατυχία ν’ απαρνείται φαγητά της αρεσκείας του, καθότι μπορεί να μην του επιτρέπονται λόγω του ευαίσθητου πεπτικού του συστήματος.

Κυρίως, ν’ αποφεύγονται οι σάλτσες με τα διάφορα βαριά καρυκεύματα (κάρυ κ.α.), όπως το πολύ αλάτι. Ειδικά το αλάτι, καλύτερα να μη χρησιμοποιείται καθόλου, αφού οι περισσότεροι Αιγόκεροι έχουν προδιάθεση στις αρθρίτιδες και στους ρευματισμούς. Λόγω της ανεπάρκειας του ασβεστίου στα οστά, πρέπει να συνηθίζουν από παιδιά να πίνουν πολύ γάλα και να τρώνε όλα τα γαλακτερά (τυρί, γιαούρτι). Επίσης, να τρώνε αβγά και να εναλλάσσουν τα ζυμαρικά με το ρύζι. Να χρησιμοποιούν λεμόνι αντί για ξύδι και αντί για γλυκά, να τρώνε περισσότερα φρούτα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι Υδροχόοι είναι ίσως οι πιο αμελείς και απρόσεκτοι με τη διατροφή τους και, αν προστεθούν σ’ αυτό και οι ακατάστατες ώρες ύπνου, επιβαρύνεται η προδιάθεση που έχουν, για ασθένειες του αγγειοκαρδιακού συστήματος.

Είναι αναγκαίο λοιπόν ν’ αποφεύγουν τα βαριά γεύματα. Να προτιμούν τους χυμούς των φρούτων, να τρώνε άφθονο γιαούρτι και γενικά τα γαλακτερά. Να τρώνε, επίσης, ψάρια και θαλασσινά, τα οποία καθώς παρέχουν φώσφορο, είναι απαραίτητα για τις διανοητικές τους λειτουργίες. Επιπλέον, επειδή πολλοί Υδροχόοι υποφέρουν από κράμπες και νευραλγίες, να επιδιώκουν τις τροφές εκείνες που περιέχουν τη βιταμίνη Β, όπως είναι τα δημητριακά, το σπανάκι, οι ντομάτες.

ΙΧΘΕΙΣ
Καθώς η ψυχολογική κατάσταση των περισσοτέρων Ιχθύων είναι συνδεδεμένη με την υγεία τους και αυτή πολλές φορές εξαρτάται από τη διατροφή τους, συχνά όταν έχουν ψυχολογικά προβλήματα γίνονται απρόσεκτοι και ακατάστατοι με τη διατροφή τους. Μπορεί να τρώνε υπερβολικά και να παχαίνουν ή αντίθετα να μην τρώνε αρκετά και να εξασθενούν οργανικά.

Οι τροφές, που τους ωφελούν περισσότερο είναι τα ψάρια, τα θαλασσινά, το άσπρο κρέας, τα φρούτα, τα χορταρικά, το μάραθο και το λάχανο, που ευνοούν τη λειτουργία των νεφρών και καθαρίζουν το αίμα. Πριν όμως απ’ όλα, οι Ιχθείς πρέπει ν’ αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη, ο κάπνισμα, τα όποια ηρεμιστικά και να πίνουν άφθονο νερό.

Στην πραγματικότητα πάντως, οι Ιχθύες δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την ποσότητα ή ακόμα και για το κόστος του φαγητού, όσο για τον τρόπο του σερβιρίσματος.


Πηγή / Copyright: timesofindia.indiatimes.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here