Διπλωματικός πυρετός επικρατεί σε Αθήνα και Ουάσινγκτον για την προετοιμασία της πρώτης επικοινωνίας του νέου “πλανητάρχη” με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διεργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με στόχο η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Εντός των επόμενων ημερών τοποθετούν την ημερομηνία άνθρωποι που γνωρίζουν καταστάσεις τονίζοντας πως οι διαβουλεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Στην ατζέντα των δύο ανδρών φαίνεται ότι θα βρεθούν τα ελληνοτουρκικά, τα ενεργειακά, ενώ σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου η επικοινωνία αυτή θα είναι και η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για να δει η Αθήνα τις πραγματικές προθέσεις της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ στο θέμα του ελληνικού οικονομικού προβλήματος.

 

Τα ζητήματα που θα συζητηθούν είναι όπως όλα δείχνουν πολλά, ωστόσο οι λεπτομέρειες φαίνεται ότι θα συζητηθούν σε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον. Μια συνάντηση που σύμφωνα με διπλωματικές πηγές είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει σύντομα μετά την επικοινωνία Τσίπρα – Τραμπ και για την οποία ήδη αναζητείται ημερομηνία, αλλά και ο χώρος στον οποίο θα συμβεί.


Πηγή / Copyright: newsit.gr
Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here