Τα 5 πιο παράξενα έθιμα σε όλο τον πλανήτη!

Σε όλο τον πλανήτη τελούνται διάφορα έθιμα. Έθιμα τα οποία είναι ένα κράμα της παράδοσης αλλά και της λαογραφίας του κάθε τόπου. Η αρχή τους έγινε όταν οι άνθρωποι είχαν την ανάγκη να ζητήσουν «σημάδια» από μια ανώτερη δύναμη, για κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν..

Σε πολλά μέρη του πλανήτη μας όμως, τα έθιμα που έχουν κάθε άλλο παρά συνηθισμένα μπορούν να χαρακτηριστούν! Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο παράξενα και αλλόκοτα έθιμα που υπάρχουν σε κάποιες γωνιές του κόσμου μας!

Τσεχία: το χτύπημα των γυναικών με ένα ειδικό ραβδί το Πάσχα!

Την ημέρα του Πάσχα, οι άντρες γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι και χτυπούν απαλά τις γυναίκες του σπιτιού με ένα ειδικό ραβδί πλεγμένο με κορδέλες, το ονομαζόμενο pomlázka, το οποίο είναι δείγμα γονιμότητας!

Δανία: ρίχνουν μεγάλες ποσότητες κανέλας στους ανύπαντρους!

Όταν ένας άντρας ή μια γυναίκα συμπληρώνει τα 25 έτη της ζωής του, αν είναι ακόμα ανύπαντρος ή ανύπαντρη, όλοι του οι φίλοι και οι γνωστοί του ρίχνουν κανέλα όλη την ημέρα των γενεθλίων του! Κακό αλλά αν φτάσεις τα 30 και εξακολουθείς να είσαι ανύπαντρος την θέση της κανέλας παίρνει το πιπέρι!

Ιαπωνία: φεστιβάλ φαλλού στους δρόμους!

Το φεστιβάλ του Kanamara Matsuri χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.Οι συμμετέχοντες φορούν στολές σε σχήμα φαλλού και τρώνε γλυκά στο ίδιο σχήμα τιμώντας την μνήμη της γυναίκας με τον δαιμονικό κόλπο που έτρωγε τα αντρικά γυναικεία όργανα!

Φιλανδία: Ο παραδοσιακός αγώνας κουβαλήματος της γυναίκας στην πλάτη του άντρα της!

Το συγκεκριμένο έθιμο είναι πολύ δημοφιλές στην Φιλανδία, τόσο που έχει αναχθεί σε άθλημα!Ο διαγωνισμός γίνεται κάθε χρόνο στο Sonkajarvi και χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, αναπαριστώντας τα «οικογενειακά» βάρη!

Γερμανία: η γιρλάντα με τις κάλτσες για το πάρτι γενεθλίων σου!

Αν φτάσεις τα 25 έτη σου και δεν έχεις παντρευτεί ακόμα, οι φίλοι σου θα σου ετοιμάσουν μια γιρλάντα από χρησιμοποιημένες κάλτσες, η οποία θα κρεμαστεί από το σπίτι σου μέχρι το μαγαζί που θα γίνει το πάρτι γενεθλίων σου!Για κάθε 10 κάλτσες είσαι υποχρεωμένος να πίνεις ένα ποτό!


Πηγή / Copyright: buzzfeed.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here