Ταξίδι στα «νησιά των γυπών», τις Αζόρες!

Οι Αζόρες ή «τα νησιά των γυπών», όπως είναι γνωστές, είναι ένα σύμπλεγμα εννέα νησιών στην Πορτογαλία και αποτελούν το δυτικότερο άκρο της Ευρώπης. Πρόκειται για εννέα καταπράσινα μικροσκοπικά νησιά, τα οποία δημιουργήθηκαν ύστερα από μια ηφαιστειακή έκρηξη, και τα οποία αξίζει να επισκεφτείς μια φορά στην ζωή σου..!

Σε απόσταση 800 μιλίων ανοιχτά της Πορτογαλίας, οι Αζόρες μαγεύουν τους χιλιάδες τουρίστες τους με τα καταπράσινα λιβάδια, τα σμαραγδένια νερά, τις εκθαμβωτικές μπλε λίμνες, τους καταρράκτες, τα φαράγγια αλλά και τις ηφαιστειακές σπηλιές τους!

Μία τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη πριν από κάποιες εκατοντάδες χρόνια, έφερε στην επιφάνειά του μία γόνιμη γη, που έδωσε ζωή σε εκατοντάδες είδη φυτών, δένδρων και πολύχρωμων λουλουδιών, όπως ορχιδέες, ορτανσίες, αζαλέες, ιβίσκους και καμέλιες.

Τα νησιά των γυπών, όπως τα αποκαλούν λόγω του σχήματος τους αλλά και της φυσικής τους μορφής, ενδείκνυνται για πεζοπορία, ιστιοπλοΐα και ατελείωτες βουτιές στα κρυσταλλένια νερά τους.

Οι Αμπελώνες του Pico που βρίσκονται στις ρίζες του βουνού Pico, χρονολογούνται από το 15ο αιώνα και αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.Η παλαιά πόλη Angra do Heroismo στο νησί Terceira είναι επίσης ένα μοναδικό αξιοθέατο στις Αζόρες το οποίο δεν πρέπει να παραλήψεις να επισκεφτείς.

Σίγουρα προτού αποχωρήσεις από τις Αζόρες και ανανεώσεις το ραντεβού σου μαζί τους, θα πρέπει να γευθείς το cozido das furnas, ένα παραδοσιακό βραστό με ανάμεικτα κρέατα και λαχανικά, που σιγοψήνονται μέσα στη γη, προσφέροντας μοναδικές και αξέχαστες γεύσεις στον ουρανίσκο σου..!Μέχρι την επόμενη φορά..!

Πηγή / Copyright: lonelyplanet.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here