Τέλος εποχής για τα smartphones! Τι νέο έρχεται;

Πεθαίνουν τα smartphones;Τα έξυπνα τηλέφωνα είναι κινητά τηλέφωνα βασισμένα σε ένα λειτουργικό σύστημα με περισσότερο προηγμένη υπολογιστική ικανότητα σε σχέση με ένα συμβατικό κινητό τηλέφωνο.

Η άφιξη του πρώτου smartphone το 2007 προκάλεσε μια επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την υπολογιστική ισχύ, μετατρέποντάς την από κάτι που υπήρχε σε ένα γραφείο, σε κάτι που έχουμε συνεχώς στο χέρι μέρα νύχτα!

Σήμερα, μετά από σχεδόν μια δεκαετία έντονων αλλαγών, το smartphone έχει καταφέρει να φτάσει το ύψος των δυνατοτήτων του. Είναι ο συνεχής ψηφιακός σύντροφος μας, έχοντας συγχωνεύσει τις δυνατότητες του υπολογιστή, της κάμερας, της τηλεόρασης,  και άλλων σε μια συσκευή..

Η καινοτομία όμως των smartphones αρχίζει να τερματίζει. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα άλλο να ενσωματωθεί σε μια συσκευή.  Σε πολλές χώρες η αγορά τους έχει ήδη έρθει σε κορεσμό.Και τώρα τι θα συμβεί;

Κάποια στιγμή φαινόταν ότι τα wearables θα ήταν η επόμενη μεγάλη τεχνολογία. Όμως φαίνεται ότι ούτε αυτά είναι η επόμενη μέρα.. Τα smartglasses φαίνεται να κερδίζουν τελευταία όλο και περισσότερο έδαφος..Αν και υπάρχουν ακόμα αντιστάσεις, μοιάζει να είναι η επόμενη εξέλιξη της προσωπικής τεχνολογίας.

Τα Smartglasses θα έρθουν σαν έξυπνοι φακοί επαφής ή ακόμα και σαν τεχνολογία ανάγνωσης του μυαλού που ανακοίνωσε το Facebook. Ο Elon Musk (εφευρέτης και επενδυτής), άλλωστε έχει μιλήσει ήδη για κάτι τέτοιο.

Τα smartphone δεν θα πεθάνουν εντελώς φυσικά.Τουλάχιστον όχι αμέσως.. Ωστόσο, με την τεχνολογία των smartglasses ή ακόμα και την τεχνολογία ανάγνωσης του νου, η οποία θα κάνει τη σχέση μας με την τεχνολογία ακόμη πιο εύκολη στην πλοήγηση, μάλλον θα θυμόμαστε τις επιπλοκές της εποχής των smartphones μάλλον με νοσταλγία!


Πηγή / Copyright: theinstitute.ieee.org
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here