Σχοινόπρασο: το.. μαγικό βότανο που προστατεύει από τον καρκίνο

Όλοι μας γνωρίζουμε το σχοινόπρασο. Αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι, είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Το σχοινόπρασο είναι ένα θαυματουργό βότανο,έχει πολλές θρεπτικές ουσίες μέσα σε λίγα γραμμάρια, είναι τροφή χαμηλή σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Συμβάλλει με πολλούς τρόπους στη διατήρηση της υγείας και στην προστασία του οργανισμού από επικίνδυνες ασθένειες όπως είναι ο καρκίνος. Πάμε να δούμε παρακάτω τα βασικά του χαρακτηριστικά που το καθιστούν τόσο σημαντικό.

Μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο περιέχει μόλις μία θερμίδα και καθόλου γραμμάρια λίπους, καθώς και μηδέν γραμμάρια πρωτεΐνης. Καταφέρνει, όμως, με μια τόσο μικρή ποσότητα να καλύψει το 3% της ημερήσιας ανάγκης του ανθρώπινου οργανισμού σε βιταμίνες Α και C!

Ανήκει στην οικογένεια λαχανικών με την ονομασία «allium», την οποία πήραν από το λατινικό όνομα του σκόρδου. Πρόκειται για λουλούδια/φυτά, που συμπεριλαμβάνουν το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σχοινόπρασο, το πράσο και άλλα.
Τα λαχανικά που ανήκουν στην οικογένεια αυτή έχουν μελετηθεί σε σχέση με τον καρκίνο, ειδικά του στομάχου και του παχέος εντέρου. Οι ευεργετικές επιδράσεις τους οφείλονται στις πλούσιες χημικές ενώσεις των σουλφιδίων που περιέχουν. Αν και ο ακριβής μηχανισμός, με τον οποίο αυτές οι ενώσεις αναστέλλουν τον καρκίνο είναι άγνωστος, πιστεύεται ότι εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων και την μετάλλαξή τους.

Πηγή / Copyright: webmd.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here