Συνταγή για χριστουγεννιάτικο καράβι!

Η αντίστροφη μέτρηση για το χριστουγεννιάτικο εορταστικό γεύμα έφτασε! Σίγουρα οι περισσότερες νοικοκυρές έχουν κατασταλάξει για το μενού της ημέρας, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για μια έξτρα πινελιά!

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια εναλλακτική συνταγή για χριστουγεννιάτικο καραβάκι, τιμώντας την ελληνική παράδοση και τα έθιμά μας! Πάρτε χαρτί και στυλό λοιπόν και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής!

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο καράβι!

Υλικά:

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλυκού σόδα
  • 1/4 κ.γγλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γλυκού τζίντζερ
  • 2 κ.γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1/2 κ.γλυκού πιπέρι τριμμένο
  • 1/2 κ.γλυκού αλάτι
  • 112 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. μέλι
  • διάφορα ζαχαρωτά για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά καλά.Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε στο μεταξύ στο μίξερ το αυγό και στο τέλος το μέλι.

Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να σφίξει το μείγμα.

Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του καραβιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Κολλάμε τα κομμάτια του καραβιού με royal icing μεταξύ τους πάνω σε μία βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιούμε αρκετά μεγάλη ποσότητα της «κόλλας» μας και αφήνουμε να στεγνώσει λίγο για να συνεχίσουμε με τη διακόσμηση.

Στη συνέχεια έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ διακοσμούμε το καραβάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο χρησιμοποιώντας καραμελάκια, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας κτλ.

Το royal icing φτιάχνεται με 400γρ. ζάχαρη άχνη, χυμό ενός λεμονιού και 1 ασπράδι αυγού. Χτυπάμε σε μαρέγκα και πριν σφίξει καλά ρίχνουμε τον χυμό και την ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει πριν την χρησιμοποιήσουμε.


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here