Συνταγή για τραγανά snacks ρεβιθιού με μπαχαρικά!

Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο, το οποίο δυστυχώς δεν προτιμούν πολύ να καταναλώνουν οι περισσότεροι. Και αυτό γιατί στο μυαλό τους πηγαίνει μόνο η ρεβιθάδα. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια συνταγή με ρεβίθια, όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί! Τα ρεβίθια μετατρέπονται σε τραγανά snacks και απογειώνουν την γεύση!

Είναι μια συνταγή που μπορεί να αποτελέσει το πρωινό μας snack στο γραφείο, το ιδανικό συνοδευτικό για ένα ποτό ακόμα και στην θέση των ποπ κορν σε μια ταινία!Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της!

Υλικά:

200 γραμμάρια ρεβίθια ξερά
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 κ.γλυκού κρεμμύδι σκόνη
½ κ.γλυκού σκόρδο σκόνη
1 κ.γλυκού καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γλυκού κουρκουμά
¼ κ.γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
¼ κ.γλυκού κύμινο
1 κ.σούπας μαγιά ή περισσότερο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 8 ώρες.Τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε καλά.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.Σ’ ένα μπολάκι, φέρνουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε φτιάχνοντας μια πάστα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και εκεί ανακατεύουμε τα ρεβίθια με την πάστα που φτιάξαμε, μέχρι να καλυφθούν όλα με ένα λεπτό στρώμα. Ψήνουμε στο φούρνο για 50’ περίπου, φροντίζοντας να ανακατέψουμε τα ρεβίθια ή να κουνάμε λίγο τη λαμαρίνα κάθε 15 ‘ περίπου, για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Αφαιρούμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν για 10’ πριν τα απολαύσουμε.Καλή επιτυχία!


Πηγή / Copyright: allrecipes.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here