Συνταγή για πεντανόστιμη πίτα με γλυκοπατάτα και φέτα!

Οι πίτες είναι ένα ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, μπορούν να σταθούν άνετα ακόμα και ως κύριο γεύμα! Σήμερα σας παρουσιάζουμε την συνταγή μας για πεντανόστιμη, εύκολη και γρήγορη πίτα με γλυκοπατάτα και φέτα που όσοι την δοκιμάσουν δεν θα αφήσουν..ούτε ψίχουλο!

Μπορεί η γλυκοπατάτα να μην είναι τόσο..διάσημη και αγαπητή όπως η κλασική πατάτα, όμως δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει σε γεύση! Γιαυτό μην αργείτε και γράψτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής μας και φτιάξτε την σήμερα κιόλας!

Υλικά:

Για το φύλλο:

1 πακέτο φύλλο κουρού (2 τεμ.)
λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

5 μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
αλάτι
πιπέρι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
150 γρ. φέτα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
250 γρ. γάλα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο, αλατισμένο νερό και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά στο σουρωτήρι, ώστε να φύγει η υγρασία.

Μετά τις λιώνουμε σε ενα μπολ με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, το αυγό, την φέτα, τη γραβιέρα και το γάλα. Αλείφουμε ένα ταψί 25Χ30 εκ. με λάδι. Ανοίγουμε λίγο το πρώτο φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη και έξτρα αλευριού, το στρώνουμε στο ταψί και το αλείφουμε με λάδι.

Το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 εκ.Βάζουμε το μείγμα της γέμισης και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και το τοποθετούμε και αυτό στο ταψί.

Και αυτό το φύλλο θέλουμε να εξέχει από το ταψί τουλάχιστον 3-4 εκ. Το αλείφουμε και αυτό με λάδι. Πιάνουμε και τα δύο φύλλα και τα τυλίγουμε στριφτά γύρω-γύρω στο ταψί για να ετοιμάσουμε τον κόθρο.

Αλείφουμε τέλος με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Βάζουμε την πίτα στον φούρνο στους και ψήνουμε για 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.Καλή επιτυχία!


Πηγή / Copyright: allrecipes.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here