Συνταγή για παραδοσιακή μακαρονάδα alla Norma

Τα ζυμαρικά είναι μέρος της καθημερινής διατροφής όχι μόνο των Ιταλών αλλά και πολλών ακόμα λαών. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια παραδοσιακή συνταγή για σπαγγέτι από την Σικελία που θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα αλλά και με την πλούσια γεύση της!

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής για την παραδοσιακή μακαρονάδα alla Norma που θα απογειώσει το γεύμα που θα χαρίσετε στους αγαπημένους σας!

Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ρίγανη ξερή
  • ½ κ. γ. μπούκοβο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ μάτσο βασιλικό, λεπτοκομμένο (κρατάμε τα κοτσάνια)
  • 1 κ. γ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 400 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια πολτοποιημένα στο multi
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σε 2 δόσεις τις μελιτζάνες.Τις τηγανίζουμε καλά ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστούν τις αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το σκόρδο, τη ρίγανη και τα κοτσάνια του βασιλικού.Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το ξύδι, τη ντομάτα και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε 100ml. από το νερό του βρασμού.Αδειάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μπoλ, μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα αφαιρούμε τα κοτσάνια του βασιλικού και τη ρίχνουμε στα μακαρόνια.

Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε καλά με μια τσιμπίδα και τελειώνουμε ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο βασιλικό.Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένη παρμεζάνα, άμα θέλουμε.

Καλή επιτυχία!


Πηγή / Copyright: jamieoliver.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here