Συνταγή για λινγκουίνι με θαλασσινά και σάλτσα pesto

Τα ζυμαρικά είναι μια από τις αγαπημένες καθημερινές τροφές πολλών ανθρώπων! Σκέτα ή με κιμά, με σάλτσα κόκκινη ή άσπρη, με θαλασσινά ή σε μορφή σαλάτας, οι επιλογές είναι άπειρες!Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για λιγκουίνι με θαλασσινά και σάλτσα Pesto που θα σας μείνει αξέχαστη!

Υλικά:

  • 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καλαμάρια ψιλοκομμένα
  • 8 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 βάζα σπιτική σάλτσα pesto
  • 1 συσκευασία λινγκουίνι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό 2′ λιγότερο απ’όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ψιλοκόβουμε τα θαλασσινά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε για 2′ ανακατεύοντας να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν στο τηγάνι. Συμπληρώνουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2′.Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!


Πηγή / Copyright: taste.com.au
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here