Συνταγή για ζουμερά κανελόνια με κοτόπουλο.

Τα κανελόνια είναι ένα ιδιαίτερο ζυμαρικό τα οποία μπορείτε να γεμίσετε με όποιο υλικό σας αρέσει. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για κανελόνια με κοτόπουλο, ένα λαχταριστό πιάτο ιδανικό για μεσημεριανό γεύμα.

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής για κανελόνια με κοτόπουλο και δοκιμάστε τα να τα φτιάξετε άμεσα! Έχουν πλούσια γεύση, είναι εύκολα και προπαντός πολύ νόστιμα!

Υλικά για 4 άτομα
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1 συσκευασία (500γρ.) έτοιμα κανελόνια
  • 2 φλ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • ½ φλ. μαϊντανό
  • ½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. γάλα ημιάπαχο
  • 1 συσκευασία (250γρ.) τυρί κρέμα
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας

Ρίχνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το μισό κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτετε το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ακολούθως, βάζετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου και την αφήνετε να κρυώσει. Τη βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ. Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Όταν κάψει σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί αλατοπιπερώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Για την μπεσαμέλ

Βάζετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτετε το γάλα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.

Βάζετε σε ένα μπολ την μπεσαμέλ, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε. Καλύπτετε με λίγη σάλτσα ντομάτας τη βάση ενός ταψιού με διαστάσεις 35Χ25 εκ. γεμίζετε τα κανελόνια και τα τοποθετείτε ομοιόμορφα πάνω από τη σάλτσα.

Τα καλύπτετε με όση σάλτσα περίσσεψε. Πασπαλίζετε με το τυρί, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το φαγητό.

Καλή επιτυχία!


Πηγή / Copyright: diethood.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here