Συνταγή για ελαφριά και δροσιστική πανακότα φράουλα

Το τέλειο γεύμα πρέπει να συνοδεύεται και από το αντίστοιχο απολαυστικό επιδόρπιο! Και τι πιο ιδανικό από μια ελαφριά και δροσιστική πανακότα με φράουλες; Αυτή είναι και η συνταγή που σας παρουσιάζουμε σήμερα και την οποία θα λατρέψετε εσείς και οι καλεσμένοι σας!

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση για την συνταγή μας για πανακότα φράουλα, και φτιάξτε την σήμερα κιόλας!

Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ ζελατίνη σε σκόνη
  • ⅓ φλιτζ. μέλι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 2 κ.σ. μπράντι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:

Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζελατίνη και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει.Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη αλλά να μην βράσει το γάλα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη ζάχαρη, το αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μέσα στο γάλα για περίπου 2 λεπτά.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Χωρίζουμε την κρέμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.Είκοσι λεπτά πριν σερβίρουμε την πανακότα, μαρινάρουμε στο μπράντι και τη ζάχαρη τις φράουλες και προσθέτουμε πάνω στην πανακότα.

Καλή επιτυχία!


Πηγή / Copyright: epicurious.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here