Συνταγή για αυθεντικό αμερικάνικο τραγανό apple crumble

Το apple crumble είναι μια ιδιαίτερη, γλυκιά συνταγή, ένα γλυκό με τραγανή και μπισκοτένια ζύμη αλλά και ζουμερά μήλα, ένα επιδόρπιο ελαφρύ που όσοι το δοκιμάσουν θα ενθουσιαστούν!

Γιαυτό μην αργείς και πάρε στυλό και χαρτί και σημείωσε τα υλικά και την εκτέλεση της αμερικάνικης αυτής συνταγής για να την φτιάξεις σήμερα κιόλας στα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Υλικά για 2 άτομα

Για το crumble

  • 35 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 35 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. μήλα, αποφλοιωμένα, κομμένα στα τέσσερα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Βάλτε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά και τοποθετήστε τα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.

Τοποθετήστε το αλεύρι και τη βρώμη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Κόψτε τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) σε μικρούς κύβους και προσθέστε την στο αλεύρι.

Ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας μέχρι να μοιάζει η υφή με ψίχουλο. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Καλύψτε το φρούτο με το crumble. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η ζύμη. Σερβίρετε με παγωτό ή σαντιγί.

Καλή επιτυχία σε όλους!

 


Πηγή / Copyright: bbcgoodfood.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here