Συνταγή για Αγίου Βαλεντίνου: σοκολατίνα σε σχήμα καρδιάς!

Η γιορτή των ερωτευμένων έφτασε! Εκτός από το γεύμα που θα προσφέρετε στον καλό σας ή την καλή σας ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, το ιδανικό κλείσιμο του γεύματος σας δεν μπορεί παρά να είναι ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό! Ένα υπέροχο γλυκό την ξεχωριστή αυτή μέρα,είναι και η συνταγή για σοκολατίνα σε σχήμα καρδιάς που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση για την ιδανική συνταγή για του Αγίου Βαλεντίνου που ακολουθεί.

Υλικά:

100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
4 αυγά με τους κρόκους
1 φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Λιώνετε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει το μείγμα μια ρευστή κρέμα. Στη συνέχεια, αφήνετε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.

Κατόπιν χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρετε ένα μείγμα πολύ απαλό στην υφή και άσπρο στο χρώμα. Προσθέτετε τα κτυπημένα αυγά στη κρέμα σοκολάτας-βουτύρου. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών έως ότου να πάρετε μία σφικτή μαρέγκα. Ενώνετε προσεκτικά τη μαρέγκα με την κρέμα σοκολάτας και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει προσεκτικά.

Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο αλλά αφήνετε μέσα την τούρτα να κρυώσει εντελώς και περιχύνετε με γλάσο σοκολάτας. Μπορείτε να την σερβίρετε διακοσμώντας την με βατόμουρα ή φράουλες.


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here