Σημάδια που δείχνουν ότι οι φίλοι μας είναι τοξικοί

Η φιλία είναι ιερή και γιαυτό επιλέγουμε με προσοχή εκείνους που θα μας συντροφεύουν στη ζωή μας. Είναι όμως οι φίλοι μας αυτοί που θέλουμε, περνάμε όμορφα μαζί τους ή μας κάνουν να νιώθουμε..λίγοι και γίνονται τοξικοί απέναντί μας;

Αν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να βγάλετε από τη ζωή σας αυτούς τους ανθρώπους- φίλους και τις τοξικές συμπεριφορές τους, δείτε παρακάτω μια σειρά από σημάδια που μας δείχνουν πως να τους εντοπίσουμε και να τους απομακρύνουμε.

Σε βομβαρδίζει με αρνητικά σχόλια

Όλοι έχουμε ανάγκη στη ζωή μας έναν φίλο, ο οποίος να μας μιλάει έξω από τα δόντια και να μας λέει την αλήθεια-ακόμη κι αν αυτή πονάει. Αυτό που σίγουρα δεν θέλουμε, όμως, είναι ο άνθρωπος που όταν ανοίγει το στόμα του, στάζει φαρμάκι. Συνήθως, κρύβεται πίσω από το ότι «εγώ στα λέω επειδή είμαι φίλη σου», ωστόσο γίνεται επικριτική, χλευάζοντας οποιαδήποτε επιλογή δεν τη βρίσκει σύμφωνη.

Στους καυγάδες φταις μόνο εσύ

Κάθε σχέση έχει τα πάνω της και τα κάτω της και όλες λειτουργούν αμφίδρομα, εκτός από τη συγκεκριμένη. Πνίγεται σε μια κουταλιά νερό, δραματοποιεί κάθε σας διαφωνία κι εκεί που πρέπει να δουλεύετε μαζί για να βρείτε λύσεις και να λύσετε παρεξηγήσεις, εκείνη λοξοδρομεί λέγοντάς σας ότι εσείς φταίτε. Σε κάθε καυγά φροντίζει να τονίζει όλα σας τα ελαττώματα και προσπαθεί να προκαλέσει τη συμπόνια σας.

Τα δικά της «θέλω» πάνω απ’ όλα

Θα βγείτε στην καφετέρια που της αρέσει και τα πάντα πρέπει να ακολουθούν το δικό της πρόγραμμα, έτσι όπως το έχει σκεφτεί. Κι αλίμονο αν θελήσετε να προτείνετε οτιδήποτε! Εκεί θα αρχίσουν οι δικαιολογίες, τα «ίσως κάποια άλλη φορά» και φυσικά, κατηγορίες του τύπου: ότι δεν τη σκέφτεστε. Στην περίπτωση που θελήσετε να πραγματοποιήσετε ένα δικό σας «θέλω» θα υπάρξουν γκρίνιες, μούτρα και μια ακατάπαυστη μουρμούρα που στο τέλος θα σας βγάλει…ξινή την έξοδο.

Δεν δείχνει ενδιαφέρον για τα προσωπικά σου θέματα

Όταν βρίσκεστε δεν θα χάσει ευκαιρία να σας ενημερώσει για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή της. Συνήθως με χιουμοριστική διάθεση θα σας πει και την παραμικρή λεπτομέρεια της καθημερινότητάς της και θα περνάτε ωραία, μέχρι τη στιγμή που θα προσπαθήσετε να πείτε κάτι που αφορά εσάς. Είτε είναι σημαντικό, είτε όχι, το ενδιαφέρον της συζήτησης χάνεται, η προσοχή στρέφεται προς το κινητό ή ακόμα χειρότερα θα «θυμηθεί» κάτι που αφορά εκείνη, αγνοώντας τους προβληματισμούς ή και τη χαρά σας.


Πηγή / Copyright: brightside.me
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here