Σαρλότ σοκολάτας, σκέτη απόλαυση!

Επειδή οι γιορτές είναι προ των πυλών και όλες μας σκεφτόμαστε το εορταστικό μενού, μάλλον ήρθε η ώρα να δούμε και τι γλυκάκι θα σερβίρουμε μετά το λουκούλλειο γεύμα που θα έχουμε ετοιμάσει για τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Δίπλες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες είναι σίγουρα γλυκάκια που όλες λίγο πολύ θα φτιάξετε για το σπίτι σας. Αλλά ποιο θα είναι αυτό το γλυκό που θα κάνει την διαφορά και θα απογειώσει τους ουρανίσκους των καλεσμένων σας;

Τι καλύτερο από μια Σαρλότ σοκολάτας, γιατί όλοι είναι λάτρεις της σοκολάτας! Η σαρλότ είναι ένα κλασικό Γαλλικό γλυκό που αποτελείται από μια κρέμα “βαυαρίας” (bavarois) και παντεσπάνι ή σαβαγιάρ. Την έφτιαξε για πρώτη φορά ο διάσημος σεφ Marie-Antoine Carême για την κόρη του Γεωργίου του IV πριγκίπισσα Charlotte, εξού και το όνομα του γλυκού.

Πέρα από την ιστορική της σημασία, η σαρλότ είναι ένα ελαφρύ γλυκό και η παραλλαγή που θα δοκιμάσουμε σήμερα με την σοκολάτα αντί της κλασικής λευκής κρέμας bavarois είναι ονειρεμένη!

Πάρτε χαρτί και στυλό και γράψτε τα υλικά( για 6 άτομα):

1 πακέτο σαβαγιάρ

Για το σιρόπι:

300 ml νερό

χυμός από μισό λεμόνι

50 ml μαύρο ρούμι

160 γραμμ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας:

250 ml κρέμα γάλακτος

350 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε πηχτή μορφή

1 πλάκα σοκολάτας γάλακτος

300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση: 

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 2 λεπτά. Αποσύρουμε και, μόλις κρυώσει, ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.

Μόλις πάρει βράση, τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε απαλά για 10 λεπτά.

Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και καλύπτουμε τον πάτο από τα ατομικά τσέρκι ή τις ατομικές φόρμες.

Συμπληρώνουμε με μία στρώση κρέμας, συνεχίζουμε με σαβαγιάρ και τελειώνουμε με κρέμα.Τα αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να κρυώσουν.

Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε περιμετρικά το γλυκό με σαβαγιάρ, αφού προηγουμένως τα ραντίσουμε με το σιρόπι.Γαρνίρουμε με φύλλα σοκολάτας και σερβίρουμε.


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here