Σαν σήμερα…

Σαν σήμερα, 12 Ιανουαρίου,  σημαντικά πολιτικά, πολιτισμικά, και ιστορικά γεγονότα αλλά και γεννήσεις και θάνατοι σπουδαίων προσωπικοτήτων της παγκόσμιας σκακιέρας, λαμβάνουν χώρα σημαδεύοντας για πάντα την ημέρα.

Πάμε να θυμηθούμε μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που τελέστηκαν, σαν σήμερα, 12 Ιανουαρίου.

Σαν σήμερα, το 1822, σημειώνεται η ιστορική μάχη στα Στύρα της Εύβοιας κατά την οποία σκοτώνεται ο επικεφαλής των Ελλήνων, Ηλίας Μαυρομιχάλης, ένας από τους σημαντικότερους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821.

Σαν σήμερα, το 1899, ο σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ και μετέπειτα υπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση Βενιζέλου, Μιλτιάδης Νεγρεπόντης, εισηγείται τη διοργάνωση για πρώτη φορά πρωταθλήματος αγώνων ποδοσφαίρου.

Σαν σήμερα, το 1959, ιδρύεται η αμερικανική δισκογραφική εταιρεία Motown, που θα βάλει τη μαύρη μουσική και ιδιαίτερα τη σόουλ στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη ως και σήμερα.

Σαν σήμερα, το 1996, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ, αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Είναι μια από τις πολλές που θα ακολουθήσουν μέχρι σήμερα..

Σαν σήμερα, το 1934, γεννιέται μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου, η Τζένη Καρέζη ή Ευγενία Καρπούζη όπως ήταν το πραγματικό της όνομα.

Σαν σήμερα, το 1964, έρχεται στην ζωή, ο Τζέφρι Μπέζος, ο Αμερικανός επιχειρηματίας, επενδυτής και επιστήμονας της πληροφορικής, ο οποίος δημιούργησε το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Amazon.com.

Σαν σήμερα, το 1916, φεύγει από την ζωή ένας σπουδαίος Έλληνας πολιτικός, ο Κερκυραίος Γεώργιος Θεοτόκης, ο οποίος διατέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας τέσσερις φορές. Ήταν 72 ετών.

Σαν σήμερα, το 1976, πεθαίνει σε ηλικία 86 ετών μια από τις καλύτερες παγκοσμίως συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων, η Βρετανίδα Αγκάθα Κρίστι.


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here