Σαν σήμερα, 13 Φεβρουαρίου..

Σαν σήμερα, 13 Φεβρουαρίου, παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου, σημαντικά πολιτικά, πολιτιστικά, πολιτισμικά και ιστορικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα, αλλά και γεννήσεις και θάνατοι σπουδαίων προσωπικοτήτων του περασμένου αιώνα, σημαδεύουν για πάντα την ημερομηνία.

Πάμε να θυμηθούμε ή ακόμα και να μάθουμε μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 13 Φεβρουαρίου.

Σαν σήμερα, το 1894, οι αδερφοί Λιμιέρ, εφευρίσκουν μία συσκευή που την ονομάζουν κινηματογράφο, η οποία λειτουργεί ως κάμερα και ως μηχανή προβολής.

Το 1914, οι Μεγάλες Δυνάμεις αποφασίζουν ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα κατακυρωθούν στην Ελλάδα, εάν αυτή αποχωρήσει από τη Βόρειο Ήπειρο. Οι αντιδράσεις που ξεσπούν στην Ήπειρο προκαλούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Ελευθέριου Βενιζέλου, που δηλώνει ότι κάθε αντίσταση εκ μέρους του ελληνικού ή ηπειρωτικού λαού θα έχει κακές συνέπειες για τη χώρα.

Σαν σήμερα, το 1976, σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στα Σπάτα της Αττικής, ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής που διαδηλώνουν κατά της εγκατάστασης του νέου αεροδρομίου των Αθηνών και την αστυνομία. Σημειώνονται μικροτραυματισμοί και αρκετοί διαδηλωτές συλλαμβάνονται.

To 1993, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δηλώνει ότι το όνομα που θα λάβει η ΠΓΔΜ δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια! Το ζήτημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ 25 χρόνια μετά!

Σαν σήμερα, το 1950, έρχεται στην ζωή ένας από τους διασημότερους Βρετανούς τραγουδιστές, τραγουδοποιούς, μουσικούς και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Πίτερ Γκάμπριελ, το ιδρυτικό μέλος των Genesis.

To 1899, φεύγει από την ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Ανδρέας Συγγρός, ο Έλληνας επιχειρηματίας, πολιτικός αλλά και από τους μεγαλύτερους εθνικούς ευεργέτες μας.


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here