Σαν σήμερα, 11 Φεβρουαρίου..

Σαν σήμερα, 11 Φεβρουαρίου, σημαντικά πολιτικά, πολιτισμικά, ιστορικά και καλλιτεχνικά γεγονότα, αλλά και γεννήσεις και θάνατοι σπουδαίων προσωπικοτήτων του περασμένου αιώνα, σημαδεύουν για πάντα την ημερομηνία στην παγκόσμια σκηνή..

Πάμε να θυμηθούμε μερικά από τα σημαντικότερα αυτά γεγονότα, που σημειώθηκαν, σαν σήμερα, 11 Φεβρουαρίου..

Σαν σήμερα, το 1934, διεξάγονται οι πολιτικές εκλογές στην Ελλάδα μέσα σε κλίμα πολιτικής έντασης. Νικητής αναδεικνύεται ο αντιβενιζελικός υποψήφιος, Κωνσταντίνος Κοτζιάς. Στην Καβάλα εκλέγεται ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος, ο 29χρονος Δημήτριος Παρτσαλίδης. Αυτές είναι και οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα στις οποίες λαμβάνουν μέρος γυναίκες.

Το 1945, ο Αμερικανός Πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ, ο άγγλος πρωθυπουργός Γουίνστον Τσόρτσιλ και ο σοβιετικός κομουνιστής ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν, μοιράζουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής, υπογράφοντας τη Συνθήκη της Γιάλτας.

Το 1959, υπογράφεται στην Ζυρίχη από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Τούρκο ομόλογό του Αντνάν Μεντερές η συμφωνία για την Κύπρο. Στις 19 Φεβρουαρίου η συμφωνία θα υπογραφεί και από όλα τα υπόλοιπα ενδιαφερόμενα μέρη στο Λονδίνο.

Σαν σήμερα, το 1978, η κυβέρνηση της Κίνας αίρει την απαγόρευση των βιβλίων του Αριστοτέλη, του Γουίλιαμ Σέξπιρ και του Ντίκενς, επιτρέποντας έτσι σε εκατομμύρια Κινέζους να γνωρίζουν τα έργα αυτών των σπουδαίων αντρών.

Το 1969, γεννιέται μια από τις διασημότερες ηθοποιούς της νέας γενιάς, η ελληνοαμερικανίδα Τζένιφερ Αναστασάκη, με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Τζένιφερ Άνιστον.

Σαν σήμερα, το 2012, φεύγει από την ζωή σε ηλικία μόλις 49 ετών, μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών, η Αμερικανίδα Γουίτνει Χιούστον, ύστερα από μεγάλη κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών.Έμεινε γνωστή ως «η φωνή».


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here