Ρέθυμνο: Μαθητής ξυλοκόπησε καθηγητή του εν ώρα μαθήματος!

Η βία ήταν πάντα μια θλιβερή πραγματικότητα στους σχολικούς χώρους, αλλά αφορούσε συνήθως περιστατικά μεταξύ μαθητών. Τις τελευταίες μέρες όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών και καθηγητών.

Μετά τις αποκαλύψεις των προηγούμενων ημερών για περιστατικά βίας εναντίον καθηγητών από μαθητές στο νησί της Κύπρου, τώρα έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για αντίστοιχο περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στο 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου στα Περιβόλια, αυτή τη φορά μέσα στην ώρα του μαθήματος!

Θύμα ξυλοδαρμού αυτή τη φορά είναι ο καθηγητή Μαθηματικών που διδάσκει στο συγκεκριμένο Λύκειο και η επίθεση προήλθε από μαθητή Β Λυκείου του σχολείου.

Το περιστατικό συνέβη εν ώρα μαθήματος, όταν ο καθηγητής προσπάθησε να συμμορφώσει τον μαθητή, να επανέλθει στην τάξη, για να συνεχιστεί το μάθημα. Ο μαθητής επέμενε στο να μην φέρεται κόσμια και όταν ο καθηγητής του έβαλε τις φωνές, ο μαθητής εξαγριώθηκε σε τέτοιο βαθμό, που σηκώθηκε από τη θέση του και επιτέθηκε στον καθηγητή του.

Το αποτέλεσμα ήταν πως όταν ο καθηγητής τού φώναξε να περάσει έξω από τη σχολική τάξη, ο μαθητής εξαγριώθηκε σε τέτοιο βαθμό που σηκώθηκε και επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό με αποτέλεσμα από τα χτυπήματα να ραγίσει η επιγονατίδα του και να φέρει γύψο στο πόδι του!

Σύμφωνα με δηλώσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου: «πρόκειται για μαθητή που αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς τη διαχείριση των συναισθημάτων του και ιδιαίτερα του θυμού του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα ασκηθεί μήνυση από τον Μαθηματικό του 1ου ΕΠΑΛ στον μαθητή της Β’ Λυκείου, αφού οι γονείς του εφήβου προσκόμισαν γνωμάτευση ειδικού που αναφέρει την κατάσταση του μαθητή και αιτιολογεί τη συμπεριφορά του.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για άριστο μαθητή, αφού πέρυσι ο ίδιος Μαθηματικός τον είχε βαθμολογήσει με 20!


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here