Πώς να κόψεις τα μαλλιά σου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!

Το τέλειο κούρεμα είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά λίγες ψαλιδιές! Πριν κλείσετε ραντεβού στο κομμωτήριο κοιτάξτε το πρόσωπο σας και καταλάβετε τι σχήμα έχετε, έτσι θα ξέρετε ακριβώς τι να ζητήσετε την επόμενη φορά. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και μόνες σας σπίτι, μετρώντας το πλάτος τον φρυδιών σας, των ζυγωματικών, του πιγουνιού και το μήκος του προσώπου σας από το μέτωπο μέχρι το πιγούνι.

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο όπως η Ashley Greene, οι μετρήσεις μεταξύ των φρυδιών, των ζυγωματικών και του πιγουνιού θα είναι σχεδόν ίδιες, αν όμως έχετε στρογγυλό πρόσωπο όπως η Charlize Theron τότε το πρόσωπο σας είναι σχεδόν όσο φαρδύ όσο και μακρύ, με το πιγούνι και το μέτωπό σας να καμπυλώνουν.

Άνθρωποι που έχουν πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, όπως η Halle Berry, έχουν πιο φαρδύ το πάνω μέρος του προσώπου τους, στην περίπτωση όμως που το πλάτος και το μήκος του προσώπου σας είναι ίδιο σαν της Olivia Wilde, τότε έχετε τετράγωνο πρόσωπο.

Στα στρογγυλά πρόσωπα ταιριάζουν τα κοντά κουρέματα όπως αυτό εδώ της Ginifer Goodwin, που είναι πιο κοντό στο πλάι.

Σε ένα πρόσωπο σαν αυτό της Charlize Theron τα μέτρια σε μήκος κουρέματα με πιο κοντές τούφες γύρω από το πρόσωπο είναι ιδανικά.

Εδώ η Halle Berry μας δείχνει το τέλειο κούρεμα για ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, κοντό αλλά με το ίδιο μήκος παντού.

Άλλη μια ηθοποιός με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, με μαλλιά μέχρι τους ώμους, με φράντζα και πολλά διαφορετικά μήκη.

Πάλι εδώ σε ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς δημιουργούμε πτυχώσεις με διαφορετικά μήκη.

Η Keira Knightley, έχει μακρύ οβάλ πρόσωπο και τα μαλλιά της έχουν κοντό μήκος που όμως σταματάει λίγο πριν το πιγούνι έτσι ώστε να μην «τραβάει» το πρόσωπο προς τα κάτω.

Η Cameron Diaz έχει τετράγωνο πρόσωπο το οποίο αναδεικνύεται ακόμα καλύτερα από το απλό  κοντό της κούρεμα.

Η Olivia Wilde προσπαθεί να δημιουργήσει πολλά διαφορετικά μήκη έτσι ώστε να παίξει με το τετράγωνο σχήμα προσώπου της.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here