Πώς επηρεάζει η ηλικία τεκνοποίησης της μητέρας αυτή της κόρης τους;

Το θέμα της ηλικίας τεκνοποίησης μιας γυναίκας είναι πάντα επίκαιρο..Ιδίως τα τελευταία χρόνια με την υπογονιμότητα αλλά και τις πολλές επιπλοκές να είναι στο επίκεντρο.Μια νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες: ότι όσο μεγαλύτερη είναι η μητέρα όταν φέρνει στον κόσμο την κόρη της, τόσο πιο πιθανό είναι η κόρη να αργήσει να δημιουργήσει την δική της οικογένεια!

Η νέα αυτή μελέτη για την ηλικία τεκνοποίησης της γυναίκας πραγματοποιήθηκε με έδρα το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ με την συμμετοχή 43.000 γυναικών ηλικίας 44 ετών και άνω. Τα αποτελέσματα της έδειξαν ότι όσες καθυστερούν την δημιουργία οικογένειας είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν και τις κόρες τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ανησυχητικό αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ότι και οι κόρες όπως οι μητέρες, αργούν να μείνουν έγκυος αλλά ότι πολλές από αυτές δεν κάνουν καθόλου παιδιά!Οι γυναίκες των οποίων οι μητέρες ήταν 35 ετών και άνω όταν γέννησαν έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να μην αποκτήσουν δικά τους παιδιά, σε σύγκριση με εκείνες των οποίων οι μητέρες ήταν έγκυες στα 20 τους!

Οι ερευνητές δήλωσαν επίσης ότι το σύστημα αναπαραγωγής μιας λίγο μεγαλύτερης γυναίκας μπορεί να επηρεάσει δραστικά και αρνητικά την γονιμότητα της κόρης της!Ωστόσο, το συμπέρασμα της έρευνα θα μπορούσε επίσης να αντανακλά το γεγονός ότι οι κόρες τείνουν να αντιγράφουν τη συμπεριφορά των μητέρων τους.

Δεν είναι λίγοι και εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ηλικία φυσικά συνδέεται και με την γήρανση του αναπαραγωγικού συστήματος και με την δυσκολία της σύλληψης από μια ηλικία και μετά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου McGill, δεν θεωρούν ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για το αν οι κόρες με μεγάλες μαμάδες είναι λιγότερο γόνιμες και επισημαίνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.


Πηγή / Copyright: academic.oup.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here