Πως να μαγειρέψεις τέλεια τις γλυκοπατάτες.

Για να μαγειρέψεις τέλεια τις γλυκοπατάτες θα πρέπει να ξέρεις κάποιους βασικούς κανόνες. Οι γλυκοπατάτες συγχέονται από πολλούς με λευκές πατάτες, τις “αδερφούλες” τους και μαγειρεύονται με τον ίδιο τρόπο: ψήνονται, βράζονται, τις κάνουμε τηγανητές ή στο φούρνο.

 

Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να μαγειρευτούν είναι να ψηθούν. Για να μάθεις πως να τις μαγειρέψεις σωστά διάβασε παρακάτω τους πέντε τρόπους που προτείνονται:

  1. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες γλυκοπατάτας αλλά η πιο γνωστή είναι η πορτοκαλί, γλυκιά με την σκουρόχρωμη φλούδα. Όποια ποικιλία της και να διαλέξεις θα πρέπει να την βάλεις για πολύ ώρα κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό για να πλυθούν καλά.
  2. Αν έχεις σκοπό να τις βράσεις ή να τις κάνεις πουρέ θα πρέπει να τις ξεφλουδίσεις προτού τις βράσεις.
  3. Αν έχεις σκοπό να τις μαγειρέψεις στον φούρνο, καλό θα ήταν να κρατήσεις τη φλούδα τους για έξτρα γεύση. Μαγειρεύονται στους 180 βαθμούς και όχι για παραπάνω από 45 λεπτά γιατί καταστρέφεται και αλλοιώνεται η γεύση της.
  4. Για να επιταχύνεις τον χρόνο μαγειρέματος της θα μπορούσες να την βάλεις πρώτα για λίγα λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν. Μετά μπορείς να την παραγεμίσεις με όποιο μυρωδικό σου αρέσει.

 

Όσον αφορά την αποθήκευσή της δεν αλλάζει κάτι από εκείνη της κοινής πατάτας. Ποτέ δεν τις καταψύχουμε και τις καταναλώνουμε σε μια εβδομάδα το πολύ από την ημερομηνία αγοράς της.

Μερικές από τις πλέον λαχταριστές συνταγές που μπορείς να εκτελέσεις με γλυκοπατάτα είναι : πίτα γεμιστή με γλυκοπατάτα και τυριά, πίτα με γλυκοπατάτα και κρέμα γάλακτος ως επιδόρπιο, τηγανητές σε μορφή τσιπς, σούπα βελουτέ, γεμιστή στον φούρνο με λαχανικά και πολλές ακόμα λαχταριστές συνταγές.


Πηγή / Copyright: goodhousekeeping.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here