Πολωνία: Μαχαίρωσαν δήμαρχο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε στην Πολωνία ο δήμαρχος της πόλης Gdansk, Pawel Adamowicz, οδηγώντας τον στο θάνατο, όπως ενημέρωσε και επίσημα η διεύθυνση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Tomasz Stefaniak όπου και διακομίσθηκε λίγα λεπτά μετά το χτύπημα.

Το περιστατικό όπως αναφέρουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Πολωνίας σημειώθηκε χτες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων, με στόχο την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για νοσοκομείο της περιοχής.

Ο δράστης της επίθεσης που συνελήφθη είναι ηλικίας 27 ετών, το μικρό του όνομα είναι Stefan και κάτοικος της πόλης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν το ανακριτικό τους έργο.

Ο Pawel Adamowicz, υπήρξε ένας από τους πλέον αγαπητούς δημάρχους στην Πολωνία αφού βρισκόταν στην θέση του Δημάρχου από το 1998 και μάλιστα πρόσφατα στις εκλογές του 2018 εκλέγει και πάλι με ποσοστό 65%.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλείου, Donald Tusk, με την είδηση του θανάτου του Adamowicz, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

” Ο Pawel Adamowicz, Δήμαρχος του Gdansk, άνθρωπος με αρχές και Δημοκράτης, ένας γνήσιος Ευρωπαίος και καλός μου φίλος, δολοφονήθηκε. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη..”


Πηγή / Copyright: euractiv.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here