Ποιο είναι το βότανο του Ιπποκράτη που σταματά τον πόνο και φυτρώνει μόνο του;

Υπάρχει ένα βότανο που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν τα παυσίπονα του φαρμακείου και δεν είναι άλλο από το βότανο του Ιπποκράτη, το Lactuca virosa. Δεν ξέρεις ποιο είναι αυτό; Πάμε να το γνωρίσουμε παρακάτω.

Το βότανο του Ιπποκράτη δεν είναι άλλο από το αγριομάρουλο, ένα είδος πικραλίδας και γαϊδουράγκαθου, το οποίο φυτρώνει μόνο του σχεδόν σε όλους τους κήπους. Το επιστημονικό του όνομα είναι Lactuca virosa και είναι επίσης γνωστό στο εξωτερικό σας το «όπιο του φτωχού», λόγω της φαρμακευτικής του δράσης.

Στην Αρχαία Ελλάδα, γύρω στο 430 π.Χ., ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, περιέγραψε τις φαρμακευτικές ιδιότητες του χυμού του άγριου μαρουλιού. Επίσης, οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν αυτό το ισχυρό βότανο για να αυξήσουν τις σεξουαλικές επιδόσεις τους, λόγω της διέγερσης που προκαλεί το βότανο όταν λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις!

Μέχρι τον 19ο αιώνα, οι γιατροί χρησιμοποιούσαν το αγριομάρουλο στη θέση του οπίου για τον πόνο, όταν το τελευταίο ήταν σε έλλειψη.Το βότανο σταδιακά πέρασε στο περιθώριο και έχασε το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας τη δεκαετία του 1940, αλλά από τη δεκαετία του 1970, ανέκτησε τη δημοτικότητά του μεταξύ των «χίπις» ως νόμιμη ψυχότροπη ουσία.

Το αγριομάρουλο εκτός από τις παυσίπονες ιδιότητές του, είναι επίσης γνωστό για αρκετά ακόμα θεραπευτικά οφέλη για την υγεία μας.Είναι αρκετά αποτελεσματικό στο να κατευνάζει τη νευρικότητα και να μειώνει το άγχος, ειδικά στους εφήβους.Διευκολύνει και αυξάνει τη ροή των ούρων. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά χρησιμοποιείται για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Έχει ισχυρές ηρεμιστικές ιδιότητες. Μπορείτε να συνδυάσετε το αγριομάρουλο με βαλεριάνα, για να ενισχύσετε την ηρεμιστική του δράση.Μπορεί να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης της ημικρανίας ενώ επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ερεθισμένο λαιμό, τους πνεύμονες και τον βήχα.


Πηγή / Copyright: telegraph.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here