Ποια είναι τα βασικά λάθη στο πλύσιμο των ρούχων στο χέρι

Το πλυντήριο είναι σίγουρα ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος πλυσίματος, αλλά πολλές φορές καταφεύγουμε στο πλύσιμο των ρούχων στο χέρι κάνοντας μερικά λάθη που μπορεί να μας καταστρέψουν τα ρούχα μας.

Οι παλιές νοικοκυρές μπορεί να μην..είχαν σε πολύ μεγάλη εκτίμηση το πλυντήριο και να έπλεναν όλα τους τα ρούχα στο χέρι, σήμερα όμως ακόμα και εκείνες το προτιμούν. Παρόλα αυτά όμως είναι στιγμές που για την ευκολία και την εξοικονόμηση χρόνου μπορεί να χρειαστεί να πλύνουμε ένα ρούχο στο χέρι.

Πάμε να δούμε παρακάτω ποια δύο πιο βασικά λάθη κάνουμε και μπορούμε να τα διορθώσουμε προκειμένου να μην χρειαστεί να..αλλάξουμε όλη την γκαρνταρόμπα μας κάθε φορά που πλένουμε!

Τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό

Αυτό είναι ένα από τα βασικά λάθη που κάνει τα ρούχα να ξεχειλώνουν. Ο λόγος για την πίεση του νερού πάνω στα ρούχα που κάνει τη ζημιά. Αν θέλετε να ξεπλύνετε τα ρούχα σας από τη σαπουνάδα βάλτε σε μια λεκάνη καθαρό νερό και βουτήξτε τα μέσα για να φύγει η πολλή ποσότητα. Στη συνέχεια βάλτε τα ρούχα σε μια καθαρή λεκάνη με νερό και ξεπλύνετε τα ξανά.

Τρίβουμε τα ρούχα με ένταση

Το δεύτερο και πιο συχνό λάθος που κάνουμε στο πλύσιμο των ρούχων στο χέρι είναι το πόσο τα τρίβουμε. Αν το ρούχο σας έχει κάποιο λεκέ θα πρέπει να το τρίψετε απαλά ενώ αν ο λεκές επιμένει ρίξτε κάποιο ειδικό απορρυπαντικό. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ισχυρό απορρυπαντικό παρά να τα τρίψετε, καθώς κάτι τέτοιο θα τα ξεχειλώσει και θα χαλάσει το ύφασμα πιο γρήγορα.


Πηγή / Copyright: bestlifeonline.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here