Πιάστηκαν στα χέρια βουλευτές μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο!

Στιγμές απείρου κάλλους αποτυπώθηκαν μέσα από το τουρκικό κοινοβούλιο σήμερα όταν ύστερα από αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του αμφιλεγόμενου εκλογικού νόμου, πολλοί βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια!

Σε υψηλούς τόνους έγινε η συζήτηση και τελικά η ψήφιση στο τουρκικό κοινοβούλιο του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου, το οποίο αναθεωρεί τις εκλογικές ρυθμίσεις, κάτι που σύμφωνα με την αντιπολίτευση θέτει σε κίνδυνο νοθείας τις επερχόμενες εκλογές του 2019.

Και μόλις ο αντιπρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Aysenur Bahcekapili ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, τα πράγματα ξέφυγαν τελείως με τους εθνικιστές βουλευτές να πιάνονται κυριολεκτικά στα χέρια με τους βουλευτές του κυρίους κόμματος της αντιπολίτευσης!

Από τον εντυπωσιακό καυγά δεν έλειψαν οι μπουνιές, οι κλωτσιές και το κυνηγητό μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου πολλών βουλευτών! Τα “αίματα άναψαν” όταν βουλευτές της κυβέρνησης κατηγόρησαν το κόμμα που μάχεται για τους Κούρδους ( HDP) ότι είναι παρακλάδι του ΡΚΚ, και ότι θα επωφεληθούν από τις αλλαγές που προωθούνται στην εκλογική διαδικασία .Όπως ήταν φυσικό το HDP αρνήθηκε κάθε σχέση του με το ΡΚΚ.

Ο Ozgur Ozel, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος μετά τον καυγά είπε μεταξύ άλλων στις τηλεοπτικές κάμερες:

Η μάχη μέσα στο κοινοβούλιο τελείωσε..Όμως εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας με κάθε τρόπο και κάθε κόστος! Θα φτάσουμε μέχρι στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να διαμαρτυρηθούμε για την αντισυνταγματικότητα αυτού του νόμου και της εν λόγω ψηφοφορίας!”


Πηγή / Copyright: reuters.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here