Πεντανόστιμα τρουφάκια από βασιλόπιτα!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων τελειώσανε και όλο και κάτι περίσσεψε στην κουζίνα μας. Άλλωστε λίγο πολύ όλοι μας κάναμε ατασθαλίες (γλυκές ή αλμυρές) την εορταστική περίοδο.

Η βασιλόπιτα όμως είναι ένα γλυκό που τρώμε μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Οι γνωστές εκδηλώσεις κοπή της πίτας κτλ. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε «παραφουσκώσει» από βασιλόπιτες;

Παρακάτω σας γράφουμε μια εύκολη συνταγή για τρουφάκια που γίνεται σε χρόνο dt!

Τρουφάκια από βασιλόπιτα:

Υλικά:

500 γρ. βασιλόπιτα σε τρίμματα
1 κουβερτούρα 125 γρ.
130 γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγο κονιάκ
Καρύδι ψιλοκομμένο στο multi
Άχνη ζάχαρη
Τρούφα

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.

Βήμα 2: Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου γίνει λεία η σοκολάτα.

Βήμα 3: Περιχύνουμε τα τρίμματα της βασιλόπιτας με τη σοκολάτα και προσθέτουμε και το κονιάκ.

Βήμα 4: Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Έτσι, θα πλάθεται πιο εύκολα και δεν θα κολλάει στα χέρια.

Βήμα 5: Κατόπιν, πλάθουμε σε μπαλάκια, και τα περνάμε είτε από το τριμμένο καρύδι, είτε ζάχαρη άχνη, τρούφα, κακάο, ινδοκάρυδο ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας σας.

Καλή σας όρεξη!


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here