Πέθανε στα 117 της η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Η γηραιότερη γυναίκα του πλανήτη μας ήταν η Γιαπωνέζα Nabi Tajima, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το Σάββατο σε ηλικία 117 ετών σε νοσοκομείο του νησιού Kikai της νότιας Ιαπωνίας όπου και νοσηλευόταν από τον Ιανουάριο.

Η γηραιότερη γυναίκα είχε γεννηθεί στις 4 Αυγούστου το 1900 και υπήρξε η τελευταία γνωστή γυναίκα γεννημένη τον 19ο αιώνα. Μεγάλωσε επτά γιους και δύο κόρες και είχε δει περισσότερους από 160 απογόνους της!

Έζησε μέχρι το τέλος της ζωής της στο νησί της, το Kikai, ένα μικρό νησί των 7000 κατοίκων, μεταξύ Okinawa και Kyushu και δεν είχε φύγει ποτέ της από εκεί. Έγινε η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου πριν από 7 μήνες όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο έφυγε από την ζωή η Violet Brown, 117 ετών επίσης από την Τζαμάικα, η οποία ήταν και επίσημα καταγεγραμμένη ως η γηραιότερη.

Ωστόσο, ο οργανισμός του Βιβλίου Καταγραφής Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, που ερευνούσε μετά το θάνατο της Μπράουν την διάδοχό της, δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει την Tajima ακόμα ως την γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Το κέντρο ερευνών των ΗΠΑ ανέφερε ότι έχει εντοπιστεί ακόμα μια γυναίκα στην Ιαπωνία, η Chiyo Miyako, η οποία ζει στην επαρχεία Kanagawa της νότιας Ιαπωνίας και η οποία θα συμπληρώσει επίσης τα 117 έτη της σε 12 μέρες!

«Η Tajima ζούσε σε ένα γηροκομείο. Ήταν πιο αδύναμη από τον Ιανουάριο και είχε νοσηλευτεί», σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι πέθανε από βαθιά γηρατειά.

Μπορεί σε πολλούς τα 100 έτη να φαντάζουν μακρινά αλλά στην Ιαπωνία όχι! Η Ιαπωνία έχει ένα από τα μεγαλύτερα προσδόκιμα ζωής και είναι η ίσως η χώρα με τους περισσότερους γηραιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ζούσαν στην Ιαπωνία σχεδόν 68.000 άνθρωποι άνω των 100 ετών!


Πηγή / Copyright: abcnews.go.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here