Ο πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια 12 κρατουμένων

Ο πάπας Φραγκίσκος για ακόμα μια φορά τέλεσε χτες την λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης σε φυλακές της Ρώμης και μετά το τέλος της, έπλυνε τα πόδια δώδεκα κρατουμένων της, μεταξύ των οποίων ήταν μουσουλμάνοι, βουδιστές και ορθόδοξοι χριστιανοί.

Στην φυλακή Regina Coeli της Ρώμης βρέθηκε λοιπόν ο πάπας προκειμένου να τελέσει την θεία λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης. Όπως κάνει τα τελευταία χρόνια επισκέφτηκε την φυλακή και μετά το τέλος της λειτουργίας τα πόδια 12 κρατουμένων πλύθηκαν από τον ποντίφικα.

Τέσσερις Ιταλοί, δύο Φιλιππινέζοι, δύο Μαροκινοί, ένας Μολδαβός, ένας Κολομβιανός, ένας Νιγηριανός και ένας από την Σιέρα Λεόνε, ήταν οι δώδεκα κρατούμενοι που συναντήθηκαν με αυτόν τον τρόπο με τον πάπα.

Οκτώ από αυτούς τους κρατουμένους ήταν καθολικοί στο θρήσκευμα, δύο Μουσουλμάνοι, ένας Βουδιστής και ένας Χριστιανός Ορθόδοξος.Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε αυτή την διαδικασία. Το 2013 είχε επισκεφτεί το κέντρο κράτησης νέων στην Casal de Marmo,το 2015 στις φυλακές Rebbibia και πέρσι στις φυλακές Paliano.

Η ομιλία του μεταδόθηκε απευθείας από το ραδιόφωνο του Βατικανού. Μεταξύ άλλων ο πάπας είπε τα εξής:

“Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ζωή και δεν πρέπει να τον κρίνουμε. Γονατίζω ενώπιόν σας..Καμία τιμωρία που δεν αφήνει παράθυρο στην ελπίδα δεν είναι δίκαιη. Μια τιμωρία που δεν αφήνει ελπίδες δεν είναι χριστιανική, είναι απάνθρωπη..”

Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες από την τελετή, για να προστατευθεί η ανωνυμία των κρατουμένων. Ένας από αυτούς τον ευχαρίστησε για την προσοχή που δίνει στους φυλακισμένους.


Πηγή / Copyright: romereports.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here