Οι Ιταλοί τιμούν την Magna Grecia με ένα τραγούδι- ύμνο στον πολιτισμό μας.

Η σχέση Ελλάδας και Ιταλίας υπήρξε ανέκαθεν πολύ καλή. Αυτή τη φορά αυτή η αρμονική σχέση έρχεται να επιβεβαιωθεί με ένα τραγούδι- ύμνο από τους Ιταλούς οι οποίοι τιμούν την Magna Grecia, την ιστορία αλλά και τον πολιτισμό της.

Το βίντεο κλιπ που κυκλοφορεί εδώ και μερικές μέρες, έχει ρίξει κυριολεκτικά το διαδίκτυο. Σε αυτό το νοσταλγικό τραγούδι που υμνεί τον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας, την Magna Grecia, το συγκρότημα Esperia που είναι οι δημιουργοί του, αναφέρονται στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και στην δημιουργία της δεύτερης και ένδοξης Ελλάδας που υπήρξε από τον 6ο ως τον 8ο αιώνα π.Χ.

Οι Esperia, είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή συγκροτήματα της χώρας. Το τραγούδι- ύμνος φυσικά δεν είναι τωρινό δημιούργημα, πρωτοεμφανίστηκε το 2007, πριν από 11 χρόνια, αλλά αυτές τις ημέρες είναι και πάλι στο προσκήνιο.

Δυστυχώς το τραγούδι δεν είναι ευρέως γνωστό όμως είναι πραγματικά συγκινητικό. Τις τελευταίες μέρες κάποιος του έβαλε και ελληνικούς υπότιτλους και έτσι μπορούμε να το απολαύσουμε και εμείς. Δείτε το, ακούστε το και συγκινηθείτε:


Πηγή / Copyright: aclorien.it
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here