Νεοναζί κατηγορείται για την δολοφονία λευκής γυναίκας που είχε σχέση με μαύρο

Ένας 37χρονος Νεοναζί, ο Travis Ricci, κατηγορήθηκε την περασμένη Τετάρτη για την άγρια δολοφονία της 35χρονης Kelly Ann Jaeger το καλοκαίρι του 2009 στο Phoenix της Arizona και είναι πλέον αντιμέτωπος με την θανατική καταδίκη.

Ο 37χρονος Νεοναζί πυροβόλησε μέχρι θανάτου την άτυχη Kelly ενώ επιχείρησε να δολοφονήσει και τον φίλο της, τον Jeffery Wellmaker σε περιστατικό που έλαβε χώρα σε πάρκο του Phoenix, όταν το ζευγάρι περπατούσε πιασμένοι χέρι χέρι.

Η αιτία του φονικού ήταν ότι η Kelly ήταν μια λευκή γυναίκα και ο Jeffery μαύρος. Αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να το διαχειριστεί ο Travis βάσει της ιδεολογίας του και προέβη σε αυτό το έγκλημα.

Όταν ο Ricci εντόπισε το ζευγάρι, πήγε σπίτι του και επέστρεψε με μια κοντόκαννη καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί. Ο Ricci φαίνεται να ανήκει σε μια κλίκα Νεοναζί με το όνομα Vinlanders, η οποία έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις αστυνομικές αρχές.

Ο ίδιος αρνείται τη συμμετοχή στην νεοναζιστική κλίκα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η αστυνομία, ο δράστης μόλις είχε φύγει από φιλικό σπίτι και ήταν πιωμένος και νευρικός. Φαίνεται ότι μόλις εντόπισε το ζευγάρι κατέβηκε από το όχημα του και ήρθε σε διαπληκτισμό με τον Jeffery, απαιτώντας τον να του απαντήσει τι δουλειά είχε να έχει σχέση με μια λευκή.

Μπήκε στο αμάξι του, πήγε στο σπίτι και είπε στους δικούς του ότι μόλις είχε δει έναν μαύρο να ξυλοκοπεί μια λευκή και μπήκε σε ένα sedan ενός φίλου και πήγαν πίσω στο πάρκο. Εκεί πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής την άτυχη Kelly στην κοιλιά. Ο Jeffery σε κατάσταση αμόκ κάλεσε την αστυνομία.

Προσπαθώντας να φτάσουν στα ίχνη του δράστη ο Jeffery περιέγραψε τον Ricci δίνοντας έμφαση στα πολλά ναζιστικά τατουάζ που είχε στην κοιλιά και τα χέρια του και τα οποία είδε αφού ήταν χωρίς μπλούζα.

Γρήγορα οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του και τον προφυλάκισαν μαζί με τον Aaron Levi Schmidt, τον οδηγό του sedan, ο οποίος και δήλωσε αθώος στην κατηγορία της συνέργειας στην δολοφονία.

Η ποινή που ορίστηκε στον Νεοναζί είναι 22 χρόνια φυλάκισης με τον εισαγγελέα να ασκεί έφεση ζητώντας τη θανατική του καταδίκη.


Πηγή / Copyright: dailymail.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here