Μπορεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο να κρύβει «παγίδες» για την υγεία μας;

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και μαζί τους ο στολισμός του δέντρου! Είσαι και εσύ ένας από αυτούς που προτιμάς να στολίζεις φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο αντί για πλαστικό; Μάλλον ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς αφού οι κίνδυνοι που παραμονεύουν για την υγεία σου είναι πολλοί!

Σύμφωνα με τον καθηγητή Bjarte Jordal, το φυσικό δέντρο σας μπορεί δείχνει πανέμορφο φωτισμένο και γεμάτο λάμψη, αλλά 25.000 έντομα, ακάρεα και αράχνες κοιμούνται μέσα του και με τα φωτάκια αισθάνονται τη ζέστη, νομίζουν ότι μπήκε η Άνοιξη και …ξυπνάνε!

Τα ζωύφια πέφτουν σε χειμερία νάρκη προτού τα δέντρα κοπούν. Κατά κανόνα εκκενώνουν τα υγρά από το σώμα τους και δημιουργούν ένα ψυχρό υγρό και είναι εντελώς αδρανή, αλλά ‘ξυπνούν’ όταν το δέντρο μπαίνει στη ζέστη του σαλονιού σας. Όταν αισθάνονται τη θερμότητα και ξυπνούν από το φως, πιστεύουν ότι η ήρθε άνοιξη και ξεκινούν την διαδικασία «επανόδου» στη ζωή!

Τα ζωύφια αυτά που φωλιάζουν στο δέντρο δεν είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι. Η σχετική έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Bergen στη Νορβηγία και σύμφωνα με αυτή οι δεκάδες μικροοργανισμοί που υπάρχουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μπορούν να προκαλέσουν από μικρής έκτασης συμπτώματα μέχρι σοβαρές αλλεργίες.

Και μπορεί τα περισσότερα ζωύφια μετά από μερικές μέρες να πεθάνουν, καθώς δεν έχουν από που να τραφούν, τα τσιμπούρια όμως μένουν! Ναι τσιμπούρια αφού μπορούν να πηδήξουν εύκολα από το δέντρο πάνω στο κατοικίδιο σας ή και σε σας και να σας τσιμπήσουν!

Γιαυτό σκεφτείτε το διπλά την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να στολίσετε φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο ( πέραν της περιβαλλοντικής καταστροφής!).


Πηγή / Copyright: sciencedaily.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here