Μπορεί στην χώρα μας να μην έχουμε τόσο χιόνι τους χειμερινούς μήνες, αλλά σε κάποιες άλλες πραγματικά ξεχνάει να σταματήσει να χιονίζει. Την πιο έξυπνη κίνηση όμως την έκανε η Πολωνία που είπε να εκμεταλλευτεί αυτό το φαινόμενο προσελκύοντας τον κόσμο που λατρεύει τα χειμερινά σπορ και γενικότερα, τα παιχνίδια στο χιόνι!

Συγκεκριμένα, κατάφεραν να διαφημίσουν τόσο την πόλη Ζακοπάνε που τόσο οι κάτοικοι της Πολωνίας όσο και των υπόλοιπων χωρών σπεύδουν για να δουν τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από πάγο που έφτιαξαν και για να περάσουν μερικές όμορφες μέρες ξεγνοιασιάς.

Ο μεγαλύτερος λαβύρινθος από πάγο είναι μεγαλύτερος από δέκα γήπεδα τένις!

λαβύρινθος από χιόνι Πολωνία

Το Ζακοπάνε είναι μια μικρή πόλη στην Πολωνία με έκταση σχεδόν 51.500 τετραγωνικά μέτρα, η οποία είναι γνωστή και ως “Χειμερινή Πρωτεύουσα της Πολωνίας“. Είναι κατά βάση χιονοδρομικό κέντρο και είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ.

Δες επίσης: Μαγεμένα χριστουγεννιάτικα πάρκα σε όλη την Ελλάδα

κατασκευές χιόνι Πολωνία χιονοδρομικά κόσμος

Πρόσφατα όμως, έγινε πολύ γνωστό και για τον γιγαντιαίο λαβύρινθο που έφτιαξαν 50 άτομα από πάγο. Χρειάστηκαν 60.000 μπλοκ πάγου για την κατασκευή του και το μέγεθος του ξεπέρασε αυτό των δέκα γηπέδων τένις. Εκτός όμως από τον λαβύρινθο κατασκεύασαν και ένα κάστρο από χιόνι ύψους 16 μέτρων, το οποίο είναι γεμάτο από αίθουσες με κρυμμένους θησαυρούς και εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο.

Δες επίσης: 7 Χειμερινοί προορισμοί στην Πολωνία

χειμερινοί προορισμοί χιόνι

κάστρο από χιόνι

Για να ολοκληρώσουν τις εργασίες και να φτάσουν σε αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα χρειάστηκαν περίπου έναν μήνα. Όσο εντυπωσιακό κι αν δείχνει την μέρα, όσο πλησιάζει το βράδυ ο λαβύρινθος φωτίζεται και μοιάζει σαν να είναι βγαλμένος από παραμύθι με όλα αυτά τα ψηλά δέντρα γύρω του.

Δες επίσης: Χριστούγεννα στην Ελλάδα ένας από τους καλύτερους προορισμούς

σπηλιά από πάγο Πολωνία γλυπτά από πάγο

Το Snowlandia, όπως το αποκαλούν, έκανε τα εγκαίνια του τον Ιανουάριο του 2018, αλλά προς το παρόν, είναι κλειστό για το κοινό και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Ιανουάριο. Αν λοιπόν θέλεις να θαυμάσεις τα πανέμορφα γλυπτά που έφτιαξαν καλλιτέχνες από την Πολωνία και τη Σλοβακία, να “χαθείς” μέσα σε αυτόν τον παγωμένο λαβύρινθο και να κάνεις σκι και snowboar έχοντας μια πανέμορφη θέα, προλαβαίνεις να κλείσεις εισιτήρια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here