Μαμά προειδοποιεί για την βρογχιολίτιδα που παραλίγο να της κοστίσει το μωρό της..

Η Emma Woodland από το Godstone του Λονδίνου, είναι μια μαμά η οποία ισχυρίζεται ότι εξαιτίας μιας «αθώας» παιδικής βρογχιολίτιδας παραλίγο να χάσει το 5 μηνών κοριτσάκι της και τώρα προειδοποιεί άλλες μαμάδες για αυτή την… αθώα παιδική νόσο!

Η Emma πήγε την Bonnie, την 5 μηνών κόρη της στο νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης. Οι γιατροί τις έστειλαν πίσω στο σπίτι τους για ανάρρωση καθώς είπαν ότι πρόκειται για έναν ιό και ο βήχας του μωρού ήταν επακόλουθο αυτού. Αλλά 24 ώρες μετά, η μικρούλα Bonnie σταμάτησε να αναπνέει και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του East Surrey, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στην ζωή.

Η μαμά Emma, είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία του παιδιού της..Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο τα επίπεδα οξυγόνου της μικρούλας είχαν πέσει δραματικά και οι καρδιακοί παλμοί της ήταν ελάχιστοι.

Αμέσως μπήκε σε μηχανική υποστήριξη και μεταφέρθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο St George’s του Λονδίνου. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι έπασχε από βρογχιολίτιδα, μια κοινή νόσο για παιδιά κάτω των 2. Αλλά η μόλυνση της ήταν τέτοια που οδήγησε σε εκτεταμένη σήψη,που προκάλεσε ο ίδιος ο οργανισμός της Bonnie.

Η Bonnie έμεινε στο νοσοκομείο περισσότερο από 1 εβδομάδα παλεύοντας για την ζωή της.. Σήμερα ένα μήνα μετά περίπου η μικρούλα είναι πολύ καλύτερα και έχει επιστρέψει στο σπίτι της.

«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η βρογχιολίτιδα μπορεί να σκοτώσει ένα παιδί. Ακούς για μηνιγγίτιδα, για παρωτίτιδα, για ερυθρά, όλες θανατηφόρες αλλά ποτέ για βρογχιολίτιδα!Μιλώντας όμως με γιατρούς και άλλους γονείς, διαπίστωσα ότι είναι πιο συνηθισμένο από ότι νόμιζα..
Σας παρακαλώ πολύ, εσάς τους γονείς, αν δείτε κάτι περίεργο στην αναπνοή του παιδιού σας, μην διστάσετε να καλέσετε ασθενοφόρο.Ακόμα και αν είναι το πιο αθώο βηχαλάκι ή ένα ανεπαίσθητο ρουθούνισμα!
Ευτυχώς στην δική μας περίπτωση, οι διασώστες που ήρθαν κατάλαβαν εγκαίρως την κρισιμότητα της κατάστασης της Bonnie και την μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο αφού πρώτα τις είχαν δώσει τις κατάλληλες πρώτες βοήθειες.», είναι οι δηλώσεις της Emma στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Η βρογχιολίτιδα, πράγματι, θεωρείται αθώα παιδική νόσος αλλά μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή του παιδιού αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα.Μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε ολική κατάρρευση των ζωτικών οργάνων του παιδιού με άμεσο επακόλουθο τον θάνατο του.


Πηγή / Copyright: thesun.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here