Μάχη ζωής για δίδυμες 14χρονες ανορεξικές Ρωσίδες εξαιτίας πρακτορείου μοντέλων

Οι γιατροί παλεύουν τις τελευταίες μέρες να κρατήσουν στη ζωή τις δίδυμες 14χρονες ανορεξικές Ρωσίδες, Masha και Dasha Ledeneva, οι οποίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω οδηγιών πρακτορείου μοντέλων για απώλεια βάρους.

Οι δίδυμες αδερφές φοιτούν σε γνωστό σχολείο modeling της Μόσχας και το οποίο τους επέβαλε να χάσουν βάρος αν ήθελαν να ακολουθήσουν την καριέρα μοντέλου. Τις οδηγίες τους ακολούθησαν τα νεαρά κορίτσια με αποτέλεσμα να χάσουν απότομα πολλά κιλά και να κυκλοφορούν κυριολεκτικά σαν..πτώματα!

Ήταν η Maria Kokhno, υπεύθυνη εκστρατείας κατά της ανορεξίας, η οποία έδωσε το θέμα των κοριτσιών στην δημοσιότητα και η οποία κίνησε τις διαδικασίες για να μπορέσουν να επέμβουν οι αρχές,αφού ακόμα και οι γιατροί αρνούνταν να τις αναλάβουν!

Τα κορίτσια είχαν νοσηλευτεί και πριν από μικρό διάστημα σε κώμα σε μεγάλο νοσοκομείο της Μόσχας αλλά όταν ανάρρωσαν επέστρεψαν στο σπίτι τους παρά το γεγονός ότι ήταν καταβεβλημένες και σε συνεχή κατάσταση αρρώστιας.

Αυτή τη στιγμή η Dasha ζυγίζει μόλις 36 κιλά και η αδερφή της, Masha 39 κιλά!Τα κορίτσια νοσηλεύονται εδώ και μέρες σε κεντρικό νοσοκομείο της Μόσχας, 265 χλμ μακριά από το σπίτι τους, την πόλη Lipetsk.

Η μητέρα των κοριτσιών προσπάθησε να τις βοηθήσει αλλά κανένας δεν το έκανε, ακόμα και τα νοσοκομεία της περιοχής αρνούνταν να τις αναλάβουν. Απευθύνθηκε στην τηλεοπτική παραγωγό Elena Malysheva και στο Ινστιτούτο Υγείας της Μόσχας αλλά όπως της είπαν «κανέναν δεν μπορεί να ασχοληθεί με ζωντανά πτώματα»!

Η ίδια παραιτήθηκε από τη δουλειά της προκειμένου να είναι κοντά στα παιδιά της και να προσπαθήσει να τις σώσει. Η ίδια σε δηλώσεις τις στο κανάλι Moscow24 είπε μεταξύ άλλων:

» Τα κορίτσια μου ήταν πάντα τελειομανής σε ότι και να έκαναν. Έτσι και τώρα αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις εντολές των καθηγητών τους προκειμένου να χάσουν περίπου 5-8 κιλά η καθεμία. 
Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και προτού το καταλάβω τα παιδιά μου άρχισαν να..εξαφανίζονται.Στην αρχή ξεκίνησαν με εμετούς..μετά άρχισαν να βγάζουν κατηγορίες φαγητού από το μενού τους όπως τα φρούτα και τα γλυκά και σύντομα δεν έτρωγαν σχεδόν τίποτα, αν και συνεχώς τις φώναζα..Αλλά δυστυχώς δεν με άκουγαν και το κακό είχε ήδη αρχίσει να γίνεται..»

Η σχολή των κοριτσιών επίσημα δεν έχει πάρει θέση ούτε έχει προβεί σε κάποια δήλωση για το όλο θέμα μέχρι στιγμής.


Πηγή / Copyright: dailymail.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here