Λαχταριστή κοτόπιτα με τυριά για όλες τις ώρες!

Οι πίτες είναι ένα αγαπημένο snack μικρών και μεγάλων για όλες τις ώρες! Γιαυτό και εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για λαχταριστή κοτόπιτα με τυριά που όσοι τη δοκιμάσουν θα ενθουσιαστούν από την πλούσια γεύση της και θα θέλουν να τη φτιάξουν!

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής μας για ζουμερή κοτόπιτα με τυριά και φτιάξτε την σήμερα κιόλας! Είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ μα πολύ νόστιμη!

Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κοτόπουλο βάρους 1½ κιλό περίπου (βρασμένο)
  • 1½ -2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμός κοτόπουλο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα)
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα μπεσαμέλ
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 κουτ. βούτυρο
  • 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό
Εκτέλεση:

Αλείφετε το ταψί με 1 κουταλιά με βούτυρο και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και κρατάτε 1½ – 2 φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό που έβρασε.

Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε, μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και πάνω του απλώνετε το μείγμα της γέμισης.

Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια. Αλείφετε την επιφάνειά της με τον χτυπημένο κρόκο αβγού. Βάζετε την πίτα στον φούρνο και την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Καλή επιτυχία!


Πηγή / Copyright: allrecipes.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here