Λαχταριστά cupcakes βανίλιας με επικάλυψη κρέμας

Από αυτόν εδώ τον χώρο σας έχουμε παρουσιάσει αρκετές συνταγές για cupcakes. Σήμερα ήρθε η ώρα για ακόμα μια, πρόκειται για αφράτα και λαχταριστά cupcakes βανίλιας με επικάλυψη κρέμας ιδανικά τόσο ως snack για τους μικρούς μας φίλους όσο και ως συνοδευτικό για το δικό μας καφέ!

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής μας για cupcakes βανίλιας και φτιάξτε τα σήμερα κιόλας! Είναι εύκολα, γρήγορα και χωρίς πολλά υλικά!

Υλικά για 8 άτομα
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • 120 ml γάλα φρέσκο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά

Υλικά για την επικάλυψη

  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και το αφήνετε στην άκρη. Βάζετε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Κλείνετε το μίξερ, προσθέτετε το μισό μείγμα του αλεύρου και χτυπάτε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να το πάρει όλο. Προσθέτετε το γάλα και χτυπάτε για 1 λεπτό. Κλείνετε, προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάτε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Γεμίζετε τις θήκες των cupcakes μέχρι τα ¾ και ψήνετε για 15-20 λεπτά. Όσο ψήνονται τα cupcakes, φτιάχνετε το frosting. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και χτυπάτε καλά για 3-4 λεπτά.

Προσθέτετε τα 400 γρ. άχνη ζάχαρη και χτυπάτε. Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε και την υπόλοιπη. Αφήνετε τα cupcakes να κρυώσουν τελείως, στολίζετε με την επικάλυψη και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!

 


Πηγή / Copyright: lifeloveandsugar.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here